Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 21

Siūlo uždrausti bankams valdyti žiniasklaidos priemones per antrines įmones

Konservatorius Arvydas Anušauskas parengė įstatymą pataisą, kuri draustų valstybės ir savivaldybių institucijoms, politinėms partijoms bei bankams žiniasklaidos priemones valdyti per antrines įmones.
Snoras
Snoras / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Seimo posėdžių sekretoriate konservatorius įregistravo Visuomenės informavimo įstatymo pataisos projektą, kad viešosios informacijos rengėjais ar jų dalyviais negalėtų būti ne tik minėti subjektai, bet ir jų įmonės ar įstaigos.

Pasak A.Anušausko, tokia pataisa užkirstų kelią valstybės institucijoms, įstaigoms, politinėms partijoms, finansinėms institucijoms draudimą tiesiogiai valdyti žiniasklaidos priemones steigiant viešąsias įstaigas ar bankų valdomas antrines bendroves.

Šiuo metu įstatymas numato, kad valstybės ir savivaldybių institucijos bei įstaigos (išskyrus mokslo ir mokymo įstaigas), bankai, politinės partijos negali būti viešosios informacijos rengėjais ir (ar) jų dalyviais, bet gali leisti neperiodinius informacinio pobūdžio leidinius, turėti informacinės visuomenės informavimo priemones, skirtas visuomenei informuoti apie savo veiklą, jeigu įstatymų nenustatyta kitaip.

Komercinis bankas „Snoras“ per antrinę įmonę už 20 mln. litų perka žiniasklaidos grupę valdančios įmonės "Lietuvos rytas" naują akcijų emisiją. Ją įsigijęs bankas valdys 34 proc. įmonės akcijų.

„Snoras“ per antrinę įmonę „Snoras - Jūsų tarpininkas“ valdo verslo bei rinkos naujienų portalą jtn.lt.

„Lietuvos ryto“ grupė leidžia dienraštį „Lietuvos rytas“, grupei taip pat priklauso televizijos kanalas „Lietuvos ryto“ televizija, interneto naujienų portalas lrytas.lt, žurnalai „Ekstra“, „Ekstra mergina“ ir „Moters savaitė“, dvi spaustuvės bei spaudos pristatymo tarnybos 20 didžiausių Lietuvos miestų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius