Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 20

Siūloma atstatydinti vicemerą Stanislovą Šriūbėną

Buvę Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos kolegos, atskilusi Vilniečių frakcija renka parašus ir ketina skelbti interpeliaciją vicemerui S.Šriūbėnui. Anot Vilniečių frakcijos vadovo Kęstučio Nėniaus, jau surinkta 14 parašų, tačiau tikimasi, kad interpeliaciją palaikys daugiau tarybos narių.
K.Nėnius (centre) pasitraukimo priežasčių nedetalizuoja, teigia tiesiog galvojantis apie savo frakcijos kūrimą. G.Kėvišas (dešinėje) teigia kol kas jokių sprendimų nepriėmęs.
K.Nėnius (centre) paskelbė, kad nepasitiki vicemeru S.Šriūbėnu (kairėje) ir renka parašus, kad jis būtų atstatydintas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nepasitikėjimą vicemeru nuspręsta pareikšti, kai žiniasklaidoje pasirodė pranešimų apie turimą S.Šriūbėno nekilnojamąjį turtą, jo kieme esantį tokį pat suoliuką, kokie stovi ir Gedimino prospekte, bei nežinia kur dingusius rekonstruojant Gedimino prospektą 3 mln. Lt.

Anot K.Nėniaus, taryba negali likti abejinga tokiems pranešimams, todėl, jų frakcijos manymu, S.Šriūbėnas turėtų pasitraukti iš einamų pareigų.

Pats vicemeras teigė kaltas nesijaučiantis ir iš tribūnos išvardijo viską, ką turi. Anot jo, didžioji dalis jo turto įsigyta dar tarybiniais laikais. „Pasistačiau namą, įsigijau vieną butą, tuomet kitą. Dar turiu gerą sodą, bet jį turėjau jau tarybiniais laikais. Taip pat man priklauso tėvų sodyba Ignalinos rajone“, – sakė S.Šriūbėnas. Tokį patį suoliuką, kaip Gedimino prospekte, jis teigė tiesiog nusipirkęs ir pasiūlė tai padaryti bet kuriam tarybos nariui.

Gegužės mėnesį interpeliacija buvo pareikšta ir kitam šios frakcijos deleguotam vicemerui Gintautui Babravičiui, tačiau tuomet svarstytos interpeliacijos tiek jam, tiek merui Viliui Navickui tarybos daugumos palaikymo nesulaukė.

Norint atstatydinti vicemerą reikia 26 balsų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius