-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 08 17

Siūloma atverti Laisvės alėją automobiliams

Kauno valdžia rudenį turės apsispręsti: leisti ar ne vakarais Laisvės alėjoje važiuoti automobiliams.
Kuo toliau, tuo labiau Laisvės alėja primena ne pėstiesiems skirtą gatvę, o greitkelį, kuriuo nuolat zuja lengvasis ir sunkusis transportas.
Idėjos autoriai mano, kad dėl to, jog vakarais į Laisvės alėją bus galima įvažiuoti ir čia pastatyti automobilius, ši erdvė nenukentės. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Laisvės alėja

Tokį prašymą neseniai savivaldybės Eismo saugumo komisijai pateikė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Prašysiu, kad šį pasiūlymą-eksperimentą įvertintų specialistai, atsižvelgdami į techniniame projekte numatomą galimybę Laisvės alėjoje, po jos rekonstrukcijos, vakarais leisti dalinį judėjimą automobiliais“, – sakė meras.

Anot jo, automobiliai galėtų judėti viena eismo juosta. „Niekas nesako, kad pėsčiųjų alėja būtų panaikinta. Tačiau šioje miesto arterijoje vakarais trūksta gyvybės, todėl bet kokios idėjos turi būti svarstomos, ypač įvertinant būsimą Laisvės alėjos rekonstrukciją. Prieš ją galima būtų atlikti eksperimentą: pažiūrėti, ar toks variantas pasiteisintų“, – įsitikinęs A.Kupčinskas.

Tikimasi, kad galėdami vakarais Laisvės alėjoje važinėti kauniečiai čia leis daugiau laiko.

Tikimasi, kad leidus į Laisvės alėją įvažiuoti automobiliais, vakarais miesto centre laiką leistų daugiau kauniečių.

 „Senamiestyje, Rotušės aikštėje, automobiliai gali važiuoti ratu, todėl ten gyvenimas vyksta, o Laisvės alėja vakarais tuščia. Todėl ir reikia įvertinti pasiūlymus Laisvės alėjoje nuo 18 val. leisti važiuoti ir statyti automobilius“, – sakė A.Kupčinskas.

Laisvės alėjoje leisti dalinį automobilių judėjimą savo išvystymo variante pareikė ir architektas Šarūnas Kiaunė. Jo parengtame Laisvės alėjos rekonstrukcijos techniniame projekte numatyta galimybė šia gatve važiuoti vakarais.
Pasak Š.Kiaunės, Laisvės alėjos analizė jau yra baigta, padaryta toponuotrauka, atlikti kiti paruošiamieji darbai. Planuojama, kad iki lapkričio techninis Laisvės alėjos rekonstrukcijos projektas bus visiškai užbaigtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius