Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 08

Siūloma duobėtų Kauno gatvių tvarkymą stebėti internete

Kaune siūloma miestiečiams suteikti galimybę tiesiogiai internete stebėti kada ir kokios tvarkomos gatvės. Tokį pasiūlymą pateikė į paskutinį tokios sudėties Miesto ūkio komiteto posėdį antradienį susirinkę jo nariai.
Kauniečių nuomonės tyrimas atskleidė seniai žinomą tiesą: Kauno gyventojus labiausiai erzina duobėtos miesto gatvės
Ant lopo – dar vienas lopas: kelininkai duobes barsto šaltu asfaltu, nors ir supranta, kad tai neefektyvu. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kasmet iškritus sniegui Kaune kyla panika. Gyventojų automobiliai gatvėse slidinėja, o sniego valytuvų vairuotojai tvirtina nespėjantys darbuotis. Tai – amžinas konfliktas, kurį išspręstų galimybė „Kauno švaros“ darbuotojų veiklą stebėti tiesiogiai“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto ūkio komiteto pirmininkas Rytis Šatkauskas.

Jo tvirtinimu, laikinosios sostinės gatves prižiūrinčios įmonės transporto priemonėse yra sumontuota vidinės kontrolės sistema – „Kauno švara“ gali gauti duomenis kiek tiksliai valytuvu nuvažiuota kilometrų.

Tačiau visuomenė šio proceso nei stebėti, nei įtakoti negali. Todėl nuolat kyla pagrįstų dvejonių ar tikrai atliekami visi darbai už kuriuos įmonei savivaldybė sumoka pinigus.

„Be to, pernai paaiškėjo situacija, kad švaros bendrovė valo tik tas gatves, kurias nurodo valyti savivaldybė. Tad vidinę įmonės sistemą sujungus su internetinėmis programomis būtų išspręsta daug konfliktinių situacijų“, – įsitikinęs R.Šatkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius