-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 04

Siūloma griežtinti neįgalumo nustatymo tvarką

Pensininkai įžvelgia gydytojų nesąžiningumą nustatant neįgalumą darbingo amžiaus žmonėms, kurių socialinėms išmokoms valstybė skiria vis daugiau lėšų. Įvertinus akivaizdų neįgaliųjų skaičiaus didėjimą skatinama atlikti šios srities auditą.
Neįgalusis
Neįgalusis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Neįgalumas

Tokį siūlymą antradienį socialinės apsaugos ir darbo ministrui Rimantui Jonui Dagiui pateikė susitikime dalyvaujantys Pensininkų reikalų tarybos nariai, praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

„Galvosime, kaip sugriežtinti neįgalumo nustatymo tvarką, privalome gerinti priežiūros sistemą. Jei situacija negėrės, socialinio draudimo biudžetas nepakels tokių išmokų“, – kalbėjo ministras R.J.Dagys.

Siekiant sustiprinti laikinojo nedarbingumo skyrimo kontrolę ir didinti socialinio draudimo lėšų naudojimo efektyvumą, socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu jau sudaryta tarpžinybinė darbo grupė. Jai patikėta iki 2009 metų liepos 1 d. parengti siūlymus, kaip pagerinti laikinojo nedarbingumo nustatymo kontrolę. Darbo grupės rekomendacijos bus pateiktos Socialinės apsaugos ir darbo bei Sveikatos apsaugos ministerijoms.

Panašaus pobūdžio mokslinis tyrimas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos užsakymu buvo atliktas 2007 metais. Tuomet konstatuota, kad sumažėjo kasmet naujai į neįgalumo sistemą ateinančių darbingo amžiaus asmenų augimo tempas.

Atsižvelgiant į mokslininkų rekomendacijas nuo 2008 m. liepos 1 d. sugriežtinti specialiųjų poreikių vertinimo kriterijai.

Tyrėjų grupė taip pat pasiūlė organizuoti nuolatinius, periodinius neįgalumo vertinimą atliekančių darbuotojų mokymus, siekiant, kad jie vienodai suprastų ir taikytų patvirtintus kriterijus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius