-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 20

Siūloma leisti įmonėms Ligonių kasai pervesti pinigų, kurie būtų naudojami kompensuojamųjų vaistų priemokoms

Valstybinei ligonių kasai (VLK) siūloma suteikti teisę priimti iš įmonių ir gyventojų lėšas, kurios būtų naudojamos kai kurių socialinių grupių žmonių priemokoms už kompensuojamus vaistus. Tikimasi, kad Seimui priėmus siūlomas įstatymo pataisas, gyventojai galėtų lengviau įsigyti kompensuojamųjų vaistų.
Vaistai
Vaistai / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerijos parengtas Sveikatos draudimo įstatymo pataisas pirmadienį pasitarime svarstys Vyriausybė. Šios tikslinės paskirties lėšos nebūtų laikomos VLKbiudžeto pajamomis, jos būtų naudojamos tik vaistų priemokoms, rašoma dokumente.

Sveikatos apsaugos ministras, nustatydamas gyventojų grupes, atsižvelgtų į jų ligas ar sveikatos sutrikimus, jis taip pat nustatytų priemokos dydį.

Šiuo metu Sveikatos draudimo įstatymas nereglamentuoja juridinių ir fizinių asmenų tikslinės paskirties lėšų pervedimo Ligonių kasai, o jų savanoriškai sumokėtos įmokos laikomos VLKbiudžeto pajamomis.

Ligonių kasos duomenimis, pernai vaistams ir medicinos priemonėms kompensuoti skirta 621 mln. litų, iš jų 148,6 mln. litų – priemokų suma vaistams, o šiemet kompensacijoms numatoma skirti 637 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius