-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 02

Siūloma leisti kalėjimų pareigūnams skirti baudas už administracinius pažeidimus

Teisingumo ministerija siūlo suteikti teisę bausmių vykdymo sistemos pareigūnams fiksuoti ir atlikti tyrimą dėl kalėjimuose dažniausiai padaromų administracinių nusižengimų.
Ernestas Jurkonis
Ernestas Jurkonis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Anot ministerijos, toks sprendimas leistų užtikrinti, kad pareigūnų reikalavimų nevykdę, narkotines ar psichotropines medžiagas vartoję, alkoholinius gėrimus gaminę ar vartoję bei kitaip nusižengę kaliniai neišvengtų administracinės atsakomybės.

Pasak teisingumo viceministro Ernesto Jurkonio, pataisų esmė yra ta, kad dabar kalėjimų sistemos pareigūnai turės tokią pačią teisę taikyti administracinę atsakomybę kaip ir policija – ne tik surinkti informaciją, tačiau ir surašyti protokolą bei perduoti medžiagą sprendimo priėmimui teisme.

„Tokiu būdu nuimama našta nuo policijos – ne tik, kad bus paprasčiau, tačiau ir teisinga. Anksčiau kartais asmenys nebuvo traukiami atsakomybėn, nes tam nebuvo įrankių“, – BNS sakė viceministras.

Kalinius bausti kalėjimų sistemos pareigūnai iki šiol gali tik pagal Bausmių vykdymo kodeksą, tačiau priėmus pataisas, už skirtingus nusižengimus bus taikoma dviguba atsakomybė.

„Jeigu kalinys įžeidžia kalėjimo pareigūną būdamas apsvaigęs, jis galėtų būti patrauktas atsakomybėn už vidinio režimo pažeidimą pagal Bausmių vykdymo kodeksą, o už kitą veiką baudžiamas pagal Administracinių nusižengimų kodeksą", – BNS sakė E.Jurkonis.

Priėmus pataisas, kalėjimų sistemos pareigūnai turės daugiau įgaliojimų, tačiau teisingumo viceministras galimų piktnaudžiavimo rizikų neįžvelgia.

„Nematome didelių grėsmių su piktnaudžiavimu, nuobaudas vis tiek skiria teismas. Aš manau, kad rizikos yra minimalios“, – teigė E.Jurkonis.

Šiuo metu kalėjimų sistemos pareigūnai už administracinius pažeidimus gali tik surinkti informaciją ir perduoti ją policijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius