Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 08

Siūloma nustatyti, kad pagal autorines sutartis gautos pajamos neturėtų įtakos motinystės (tėvystės) pašalpos dydžiui

Seimo narys Rimantas Jonas Dagys pateikė Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 21 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą, kuriuo siūloma nustatyti, kad pagal autorines sutartis gautos pajamos neturėtų įtakos motinystės (tėvystės) pašalpos dydžiui. Tačiau su darbdaviu apdraustasis neturėtų būti susijęs darbo santykiais ar (ir) darbo santykių esmę atitinkančia veikla.
Šeima
Šeima / Photos.com

Seimo pranešime spaudai tiegiama, kad už šio įstatymo pataisą po pateikimo balsavo 50 Seimo narių, prieš nebuvo, 5 susilaikė. Pritarus projektui po pateikimo, pradėta jo svarstymo procedūra. Pagrindiniu komitetu projektui svarstyti paskirtas Socialinių reikalų ir darbo komitetas. Preliminari svarstymo Seimo posėdyje data – birželio 17 d.

Kaip teigiama teisės akto aiškinamajame rašte, tikimasi, kad priėmus šią pataisą motinystės (tėvystės) pašalpų gavėjai aktyviau dalyvaus visuomeniniame, moksliniame, kultūriniame bei politiniame valstybės gyvenime, viešai skelbs savo kūrinius, laisvai sudarinėdami autorines sutartis, taip palaikydami savo įgūdžius ir nesibaimindami prarasti dalies savo pajamų. Be to, asmenims po pakankamai ilgų vaiko priežiūros atostogų neprireiktų adaptacinio laikotarpio vėl integruojantis į darbo rinką.

Pagal šiuo metu galiojantį įstatymą apdraustajam, išleistam vaiko priežiūros atostogų ir turinčiam draudžiamųjų pajamų, yra mokamas šios pašalpos (bendros šių pašalpų sumos) ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas Vyriausybės tvirtinamų Ligos ir motinystės socialinio draudimo pašalpų nuostatų nustatyta tvarka.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius