Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 09

Siūlomos pataisos, kad laisvės gynėjai daugiau naudotųsi reabilitacija

Grupė Seimo narių siūlo pataisas, kad nuo sovietų agresijos nukentėję laisvės gynėjai daugiau naudotųsi reabilitacijos paslaugomis.
Reabilitacija
Reabilitacija / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Reabilitacija

Šiuo metu laisvės gynėjams ar jų šeimoms skiriamos ambulatorinės medicininės reabilitacijos paslaugos yra kompensuojamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis, tačiau maitinimo ir pragyvenimo išlaidos reabilitacijos metu nėra apmokamos.

Kaip teigia pataisas inicijuojantys Seimo nariai, dėl šios priežasties ambulatorinės medicininės reabilitacijos paslaugos tampa nepatrauklios, todėl jie siūlo, kad maitinimo ir pragyvenimo išlaidas už ne daugiau kaip 16 kalendorinių dienų per metus padengtų savivaldybė.

Maitinimo ir pragyvenimo išlaidų kompensacijos būtų mokamos iš valstybės biudžeto kaip specialios tikslinės dotacijos savivaldybių biudžetams.

Pataisas inicijuoja krašto apsaugos ministras konservatorius Arvydas Anušauskas, konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, šios frakcijos nariai Arvydas Pocius, Laima Andrikienė, „valstiečių“ atstovas Eugenijus Jovaiša.

Iniciatoriai nurodo, kad 2017 metų duomenimis 442 asmenims buvo pripažintas nepriklausomybės gynėjo teisinis statusas ir 154 nukentėjusio nuo sausio įvykių teisinis statusas, tad kompensacijos galėtų būti skiriamos iš viso 576 asmenims.

Aiškinamajame rašte teigiama, kad paciento vienos dienos maitinimo ir pragyvenimo išlaidos sudaro apie 32 eurus, tad 16 dienų 576 pacientų maitinimo ir pragyvenimo išlaidos per metus galėtų kainuoti apie 300 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius