Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 24

Skęstanti „Sodra“ toliau apsiperka

Į nugarą kvėpuojantis 2,7 mlrd. Lt ateinančių metų deficitas neatgraso „Sodros“ nuo viešųjų pirkimų maratono: artimiausiu metu planuojama išleisti dar pusę milijono telekomunikacijos įrangai atnaujinti.
„Sodra“
„Sodra“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Aš dirbu „Sodroje“. Gruodžio 24 dieną 10.30 val. bus atplėšti telekomunikacijos įrangos pirkimo konkurso vokai, o tai reiškia milžiniškas išlaidas ir dar didesnį „Sodros“ biudžeto deficitą. Spėkite, už kieno pinigus bus perkama ta įranga? Tikiuosi, kad suprasite, jog nenoriu prisistatyti. Ir taip neaišku, ar ilgai dar dirbsime, nes kolegos jau atleidžiami“, – toks laiškas pasiekė 15min.lt redakciją Kūčių išvakarėse.

Perka skaitmenines telefonų stoteles

„Sodros“ valdyba nusprendė atnaujinti telekomunikacijos įrangą – perka 12 skaitmeninių telefonų stotelių „Sodros“ teritoriniams skyriams, taip pat stotelių montavimo, įdiegimo ir prijungimo prie darbo vietų paslaugas. Stotelėms keliami tokie reikalavimai: jos turi veikti „Windows“ operacinės sistemos aplinkoje, sukaupti ne mažiau kaip 100 tūkst. telefoninio pokalbio įrašų ir panašiai.

Kartu perkami skaitmeniniai telefonai, kurie būtinai turi turėti skystųjų kristalų ekraną numeriui rodyti, būti to paties gamintojo, kaip ir stotelė, turi turėti mygtukinę numerio rinkimo klaviatūrą, veikti ne mažiau kaip 800 metrų nuo stotelės, turi turėti funkcinius programuojamus mygtukus,  kalbos pasirinkimo galimybę (anglų kalbos – būtinai), žinutės šviesos indikatorių ir t. t. Iš viso planuojama įsigyti 32 tokius aparatus.

Planuoja išleisti 450 tūkst. Lt

Pasak „Sodros“ Komunikacijos skyriaus vyriausiojo specialisto Tomo Čepelevskio, numatoma išleisti 450 tūkst. litų. Iš viso gauti septyni vokai su pasiūlymais, tačiau nugalėtojas dar nepaskelbtas – vis dar vertinami pateikti pasiūlymai. Konkurse dalyvaujančių įmonių nurodytos kainos – nuo 155 tūkst. Lt iki 460 tūkst. Lt.

„Pirkimas iš anksto planuotas ir būtinas. Visi pirkimai vykdomi tik esant būtinam poreikiui“, – atrašė „Sodros“ atstovai, paklausti, ar verta išlaidauti esant milijardiniam „Sodros“ biudžeto deficitui.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas nesiėmė vertinti „Sodros“ sprendimo atnaujinti telekomunikacijos įrangą – esą kol kas neturi visos informacijos, ar šis pirkimas būtinas.

„Sodrai" – milijardinė paskola

Per 2009 metus „Sodra“ viešiesiems pirkimams iš viso išleido 29,2 mln. Lt. Daugiausia pinigų – 24,9 mln. Lt – išleista kompiuterinei ir biuro įrangai atnaujinti, iš jų 16,1 mln. atiteko IT kompanijai „Blue Bridge“.

Trečiadienį Vyriausybė skęstančiai „Sodrai“ suteikė 1,353 mlrd. Lt paskolą, kad pirmąjį kitų metų pusmetį išmokos ir pensijos gavėjus pasiektų laiku. Šios lėšos bus pradedamos naudoti jau sausio 7–15 dienomis, kai reikės mokėti pensijas ir motinystės (tėvystės) išmokas.

„Sodros“ vykdomi viešieji pirkimai sulaukė valdžios dėmesio: ūkio ministras Dainius Kreivys teigė, kad praėjusiais metais ši įstaiga iš „Blue Bridge“ įsigijo 1000 kompiuterių, pažeisdama viešųjų pirkimų taisykles. Praėjus porai savaičių po šio D.Kreivio pareiškimo, atsistatydino „Sodros“ direktorius Mindaugas Mikaila. Tiesa, jis tikino, kad traukiasi savo noru – esą tiesiog pavargo. „Dėl viešųjų pirkimų – ten mano pavardės nėra ir negali būti“, – M.Mikaila teigė žiniasklaidai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius