Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 22

„Skaidrinam“ pasiekė Ukmergės rajoną – nauji politikų rekordai: 450 degalų čekių, 117 banko kortelių

Visuomenininko ir „Laisvės TV“ įkūrėjo Andriaus Tapino iniciatyva „Skaidrinam“ pasiekė Ukmergės rajono savivaldybę. Šioje savivaldybėje – nauji politikų rekordai. Socialdemokratas, buvęs Seimo narys Arūnas Dudėnas per kadenciją pateikė net 450 degalų čekių iš tos pačios degalinės. Su Darbo partija šiemet kandidatavęs Valdas Mikalajūnas praėjusią kadenciją atsiskaitinėjo 117 skirtingų kortelių. Buvęs Ukmergės meras valstietis Algirdas Kopūstas pateikė 54 skirtingas ir akivaizdžiai svetimas korteles.
Arūnas Dudėnas
Arūnas Dudėnas / LSDP nuotr.

A.Tapinas rašo, kad Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Justas Šakalys atsiskaitinėjo 67 skirtingomis kortelėmis ir sugebėjo piltis kurą Gargžduose, o jau po dviejų valandų būti Ukmergėje.

Ukmergės konservatorių skyriaus pirmininkas ūkininkas Kęstutis Zinkevičius kiekvieną mėnesį maksimalią išmoką įsisavindavo vienu pylimu po kelis šimtus litrų dyzelino. Jis yra ir Ukmergės rajono tarybos Kontrolės komiteto pirmininkas.

vilkmerge.lt nuotr./Algirdas Kopūstas
vilkmerge.lt nuotr./Algirdas Kopūstas

Pasak A.Tapino, kiti Ukmergės rajono tarybos konservatoriai „buvo įvaldę „Neste klasikinį“ manevrą, kai tykai prie automatinės Neste kolonėlės ir stveri svetimus čekius“.

Taip dariusi konservatorė gydytoja Audronė Augustėnienė aiškinosi, kad paremdavo bendruomenes ir jaunimą užpildama jiems degalų.

Ukmergės rajono politikų išlaidas analizavo žurnalistė Margarita G. Vrublevskė.

Visą tekstą galite skaityti čia: M.Vrublevskė. Ukmergė: 117 kortelių ir 450 čekių.

Pagal Ukmergės rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamentą praeitos kadencijos pradžioje išmoka buvo fiksuota ir siekė 250 eur. Nuo 2022 metų gegužės ji išaugo iki 0,2 VMDU.

Skirtingi merai

Buvęs meras Rolandas Janickas, pareigas ėjęs 2015-2023 metais, savivaldybės pateiktais duomenimis, išmokomis nesinaudojo.

Naujas meras, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Darius Varnas 2019 metais buvo paskirtas administracijos direktoriumi, tad išmokomis irgi nesinaudojo.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Algirdas Kopūstas ėjo mero pareigas net 3 kadencijas iš eilės nuo 2004 iki 2013 metų.

A.Kopūstas degalus pildavosi toje pat degalinėje „Viada“, beveik visada pas tą patį kasininką, kuris „Viadoje“ turi kodinį numerį, ir visada mokėjo skirtingomis kortelėmis. Vien per paskutinę kadenciją būdamas tarybos nariu buvęs meras A.Kopūstas už kurą atsiskaitinėjo net 54 skirtingomis kortelėmis.

Negana to, didžioji dalis atsiskaitymų buvo grynais. Per visus 2020-uosius metus buvo tik 1 atsiskaitymas kortele, visi kiti – grynais.

Paklaustas apie tokį nemažą kortelių kiekį A.Kopūstas sutiko, kad „aha, biškį per daug“, o į klausimą, kaip taip nutiko, atsakė, jog džiaugiasi, kad visi šitie žaidimai baigėsi.

Kuo pasižymėjo „demokratai“?

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Dalius Varnas savo išmokas, beveik kaip ir visi Ukmergės tarybos nariai, naudoja vien tik degalams. Visi čekiai yra iš tos pačios „Viada“ degalinės ir iš trijų tų pačių kasininkų, kurie „Viadoje“ yra koduojami skaičiais.

Beveik visi D.Varno čekiai yra grynaisiais. Tik pernai metų gruodį jis penkis kartus mokėjo kortelėmis – visų kortelių numeriai skirtingi.

Kitas Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas, gydytojas ortopedas-traumatologas Arūnas Civilka į savo automobilį pila ir benziną, ir dyzeliną. Per 2022 metus A.Civilka iš viso naudojo 10 skirtingų kortelių. Iš viso per kadenciją jų buvo 17.

Trečias Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas, VšĮ Ukmergės Pirminės sveikatos priežiūros centras-šeimos gydytojas Justas Šakalys daugiausiai iš tarybos narių išleido ryšiams. 2022 metais J.Šakalio ryšio paslaugos miestiečiams kainavo apie 170 eur/mėn. Iš kurių vien įranga kainavo 96,26 eur/mėn.

Tačiau J.Šakalys pildavosi ir degalus. Po kelis kartus per dieną. 2022 m. liepos 1 dieną 16:26 Ukmergėje, „Viadoje“ užsipila 55 litrus benzino už 110 eurų. Atsiskaitoma kortele 1169.

Lygiai už 5 valandų prireikia dar vieno pylimo, dar 40 litrų benzino už 77 eurus, bet jau Ukmergės rajone, Šventupės k. Atsiskaitoma jau kita kortele 7124.

Tų pačių metų spalio 1 dieną – 3 pylimai. 12:13 96,54 eurų, Ukmergės rajonas, kortelė 8235. 15:39 – 87,85 eurų Ukmergėje, kortelė 5705. 18:08 dar 63,17 eurų vėl Ukmergės rajone jau minėtame Šventupės kaime, kortelė 1992.

Iš viso per kadenciją pavyko suskaičiuoti 67 korteles, kuriomis jis esą mokėjo už degalus.

Konservatorė A.Augustėnienė rėmė jaunimą

Konservatorė Audronė Augustėnienė iki 2022 metų dirbo VšĮ Ukmergės ligoninė, Vidaus ligų sk. vedėja, gydytoja endokrinologė.

Ukmergės ligoninės nuotr./Audronė Augustėnienė
Ukmergės ligoninės nuotr./Audronė Augustėnienė

Ji degalus pylėsi Ukmergės „NESTE“ degalinėje Kauno gatvėje. Pylėsi tiek benziną, tiek dyzeliną.

A.Augustėnienė sugebėjo piltis ne tik tą pačią dieną, bet vos kelių minučių skirtumu tarp pylimų. Ir, žinoma, atsiskaityti visada skirtingomis kortelėmis.

Audronės Augustėnienės pateikti degalų čekiai
Audronės Augustėnienės pateikti degalų čekiai

Įdomesnis atvejis nutiko 2022 m. rugpjūčio 22 dieną: du pylimai, 3 minučių skirtumas: 18:11 – 51,86 eur, 18:14 – 84,60 eur. Kortelė ta pati, kolonėlė ta pati. Greičiausiai buvo privarytos dvi skirtingos mašinos.

Pati A.Augustėnienė „Skaidrinam“ sakė, kad ji pildavo degalus jaunimo ir bendruomenių renginių organizatoriams taip juos paremdama. Galbūt taip ir buvo – susirenka organizatoriai vakare į „Neste“ degalinę ir pilasi kurą. Ne visai tarybos nario funkcija pilstyti kurą tretiesiems asmenims ir tai vis tiek nepaaiškina skirtingų kortelių. Iš viso per kadenciją pavyko suskaičiuoti 35 skirtingas A.Augustėnienės naudotas korteles.

Socialdemokratas A.Dudėnas: naujas čekių rekordas

Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas, buvęs Seimo narys Arūnas Dudėnas visada degalus pylėsi toje pačioje degalinėje „Benija“ ir dažnai. Per kadenciją jis degalus pylėsi 450 kartų.

LSDP nuotr./Arūnas Dudėnas
LSDP nuotr./Arūnas Dudėnas

Tai – naujas nacionalinis rekordas. LVŽS tarybos narys Alytaus rajone Algis Žėkas, kurio narystė jau sustabdyta, slenkasi į antrą vietą su 411 degalų čekių.

Arūno Dudėno išlaidos degalams
Arūno Dudėno išlaidos degalams

Visi A.Dudėno čekiai yra iš dviejų degalinės operatorių – Danguolės arba Ramonos. Visi čekiai – tik grynaisiais.

A.Dudėnas aiškino nesiminęs kasininkių, pas kurias 450 kartų pylėsi degalus.

Kitas socialdemokratas, irgi buvęs Seimo narys Kazys Grybauskas visada pylėsi toje pačioje degalinėje ir visada atsiskaitė ta pačia kortele. Nors tarybos nario mašina, sprendžiant iš čekių, yra varoma dyzelinu, 2022 metų rugsėjį vieną kartą ir tų pačių metų gruodį du kartus ji buvo pavaišinta benzinu. Gruodžio 16 dieną K.Grybauskas į ją įsipylė ir benzino, ir dyzelio.

R.Nanartavičius važiavo ir važiavo, o R.Pivoras pylėsi ir tą, ir aną

Darbo partijos atstovas Ramūnas Nanartavičius per 2022 metus iš viso už degalus sumokėjo 3980,29 eur. Tokios sumos užtektų maždaug 30 tūkst. km.

Romas Pivoras iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pagal 2022 metų ataskaitas į savo automobilį pila tiek benziną, tiek dyzeliną beveik tais pačiais kiekiais. Jis gali ryte įsipilti dyzelino, o vakare – jau benzino.

Kovo 31 dieną (pačioje ketvirčio pabaigoje) R.Pivoras prisipylė tiek, kad tikrai pakaktų: 48,11 eur (8:51), 90,56 (8:53), 35,99 eur (8:54).

Romo Pivoro pateikti čekiai
Romo Pivoro pateikti čekiai

Iš viso tarybos narys naudojo mažiausiai 38 mokėjimo korteles. Mažiausiai dėl to, kad tiek pavyko suskaičiuoti, nes kai kuriuose čekiuose numeriai subtiliai buvo uždengti, nuplėšti arba tiesiog nufotografuoti taip, kad nieko neįmanoma įskaityti.

Valdas Mikalajūnas – kortelių rekordininkas: 117

Ankstesnės kadencijos tarybos narys Valdas Mikalajūnas, įmonės Valdo leidykla vadovas, rotarietis, buvo išrinktas į ją su komitetu, o į šią tarybą su Darbo partija nepateko.

Ukmergės rajono savivaldybės nuotr./Valdas Mikalajūnas
Ukmergės rajono savivaldybės nuotr./Valdas Mikalajūnas

V.Mikalajūnas degalus pildavosi toje pačioje „Viados“ degalinėje, mokėjo pas tą patį kasininką ir visada skirtingomis kortelėmis. Per kadenciją jis panaudojo 117 kortelių.

Iki šiol nacionalinis skirtingų kortelių skaičius priklausė LVŽS atstovui Ignalinoje: Jonas Baltakis pateikė 112 kortelių.

Kęstutis Zinkevičius: viskas vienu kartu

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas, partijos skyriaus pirmininkas Kęstutis Zinkevičius Agnę Balčiūnienę partijos skyriaus pirmininko kėdėje.

Nuotr. iš K.Zinkevičiaus „Facebook“ profilio/Kęstutis Zinkevičius
Nuotr. iš K.Zinkevičiaus „Facebook“ profilio/Kęstutis Zinkevičius

K.Zinkevičius visas savo išmokas iki paskutinio cento ir iki paskutinio lašo pasiimdavo dyzeliu. Ir ne bet kaip, o vienu užsipylimu.

Taip atrodė tarybos nario išmokos 2022 metais.

Sausis 1 pylimas už 250 eur (01.05)

Vasaris 1 pylimas už 249,99 eur (02.01)

Kovas 1 pylimas už 250 eur (03.31)

Balandis 1 pylimas už 250 eur (04.21)

Gegužę 2 ataskaitos: 1 pylimas už 249,99 eur (05.12) ir 1 pylimas už 85,86 eur (05.31). Kodėl du pylimai gegužę? Gegužę padidėjo limitas.

Birželis 1 pylimas už 345,97 eur (06.06)

Liepa 1 pylimas už 345,98 eur (07.01)

Rugpjūtis 1 pylimas už 345,98 eur (08.01)

Rugsėjis 1 pylimas už 345,98 eur (09.02)

Spalis 1 pylimas už 356,09 eur (10.05)

Lapkritis 1 pylimas už 356,09 eur (11.08)

Gruodis 1 pylimas už 356,10 eur (12.06)

K.Zinkevičius yra ne tik politikas, bet ir kanapių ūkio „Kanapūkis“ šeimininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius