Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 29 /13:04

„Skaidriniam“ tęsiasi: A.Tapinas viešina Marijampolės politikų nuodėmes, tarp kurių – ir „geimerių laptopai“

Inciatyvos „Skaidrinam“ autorius Andrius Tapinas ir toliau viešina savivaldybių politikų paklydimus, šįkart – Marijampolės savivaldybės tarybos narių eilė, kur, anot A.Tapino, „yra fantastiškų dalykų“.
Povilas Isoda
Povilas Isoda / 15min nuotr.

Skaidrinam šiandien pristato Marijampolę - vieną stipriausių LSDP bastionų regionuose. Nuo 2021 metų rugsėjo Marijampolės valdžia atleido tarybos narius nuo prievolės teikti išlaidas patvirtinančius dokumentus, nes taip racionaliau ir reikia pasitikėti politikais“, – rašė A.Tapinas.

„Nuo to laiko tarybos narių išlaidos kažkaip įdomiai suapvalėjo ir atrodo, kad jie tiesiog pradėjo įrašinėti maksimalias išlaidas leidžiančius skaičius“, – pridūrė jis.

Anot jo, yra „fantastiškų dalykų“ ir 2021 sausio-rugsėjo dokumentuose.

„Atrodo, kad visa Marijampolės socialdemokratų valdžia rinkdavosi prie stoties Neste degalinės ir tykodavo svetimų čekių. Meras Povilas Isoda netgi pagerina Lietuvos rekordą pateikdamas penkis kuro pylimo čekius per dieną, o vicemeras Artūras Visockis darbo metu, regis, į degalinę atvairavo fūrą“, – pasakojo „Skaidriniam“ inciatorius.

„Labai realu įtarti, kad aukščiausia Marijampolės valdžia galimai piktnaudžiavo viešaisiais pinigais imdami ir pateikdami svetimus čekius, apmokėtus kitų žmonių kortelėmis. Marijampolės konservatorių lyderiai nusprendė, kad gali miesto žmonių pinigais lizinguotis kompiuterius, o kad būtų ne per mažai, dar įsigijo ir galingus laptopus kompiuteriniams žaidimams“, – tęsė jis.

„Susitikimai prie Neste, fūristų žiedų, geimerių laptopai, keliolika skirtingų kortelių ir kompiuteriai už 6000 eurų - tai Marijampolės tarybos narių kasdienybė“, – pridūrė A.Tapinas.

Mero nuodėmės

Pasak A.Tapino, Marijampolės vadovas, socialdemokratas P.Isoda per septynis mėnesius atsiskaitinėjo 13 skirtingų banko kortelių, o kurą ypač dažnai pildavosi vienoje „Neste“ degalinėje prie stoties.

Kartais, anot „Skaidriniam“ autoriaus, degalai – ir dyzelinas, ir benzinas – buvo pilami vos kelių minučių skirtumu.

„Štai, 2021 sausio 30 dieną 13:38 jis atseit įsipila beveik 10 litrų dyzelio 1 Neste kolonėlėje už grynus, o 13:41 toje pačioje kolonėlėje jau pilasi 27 litrus benzino, pateikdamas kortelę 4617“, – rašė A.Tapinas.

„Na, čia dar gali būti variantas, kad privarė dvi skirtingas mašinas, bet vėlgi – kaip tai susiję su tarybos nario pareigomis?“, – teigė jis.

Tuo metu pats meras A.Tapinui teigė, kad „nebandys paaiškinti visų iki vieno atvejų, nes praėjo daug laiko“.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Povilas Isoda
Luko Balandžio / 15min nuotr./Povilas Isoda

„Visus duomenis esu atidavęs, kontrolierius po tyrimo atsakys ar kuro pylimas taip kaip aš jį vykdžiau buvo pagal galiojantį reglamentą ar buvo padaryta klaidų. Jeigu bus nustatyta, kad kažkur padariau klaidų, atsakysiu pagal kontrolieriaus nurodymus“, – sakė P.Isoda.

Anot A.Tapino, Marijampolės vadovas per kadenciją kompensavo kuro už 11,5 tūkst. eurų.

„Fantastiški dalykai“

11 skirtingų kortelių už degalus atsiskaitinėjo ir dar vienas socialdemokratas – vicemeras Artūras Visockis, kuris taip pat, anot A.Tapino, „yra pamėgęs čekius rinkti Stoties Neste degalinėje“.

Be to, vienas atsiskaitymas galėjo būti padarytas Neste Truck+ programa, todėl galėjo pilti kurą į „fūrą“.

„Ir galbūt, galbūt Marijampolės vicemeras tikrai yra fūristas. Nes geriau jau būtų toks variantas, negu variantas, kad jis tiesiog nukniso svetimus čekius ir pateikė kaip savus taip klastodamas dokumentas ir piktnaudžiaudamas viešaisiais pinigais“, – svarstė A.Tapinas.

Jo teigimu, dar keli politikai – socialdemokratai Sigitas Valančius, Algirdas Brazys, konservatorė Vaida Pituškienė pirko nešiojamuosius kompiuterius.

Pastarosios kompiuteris marijampoliečiams atsiėjo 3,5 tūkst. eurų. Tačiau tai nebuvo vienintelis kompiuteris – ji taip pat pirko žaidimams skirtą įrenginį MSI GL65 9SFX.

„O tai ką – jau tarybos narė, istorijos mokytoja negali per tarybos posėdžius persimesti CounterStrike ar pasikapoti Fortnite?“, – ironiškai klausė A.Tapinas.

Taip pat 6 tūkst. eurų kainavo konservatoriaus Jono Bieliausko kompiuteris, kurį jis nuomojosi už 250 eurų per mėnesį iš fizinio asmens Vilniuje.

6 tūkst. eurų „ryšio paslaugoms“ per dvejus metus išleido ir socialdemokratas Vilius Krivickas, kuris taip pat įsigijo tokį patį žaidimų kompiuterį kaip ir V.Pituškienė.

Marijampolės politikų išlaidos
Marijampolės politikų išlaidos

Visą medžiagą jis paskelbė savo Substack kanale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius