Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 01 /18:08

Skaitytoja Irena skundžiasi ilgomis eilėmis VMI, šios atstovai teigia, kad tai tebuvo laikinas sutrikimas

Į 15min.lt redakciją pirmadienį kreipėsi pasipiktinusi skaitytoja Irena (pavardė redakcijai žinoma), viename sostinės universitetų dirbanti dėstytoja, o laisvu laiku – gide. Moteris tvirtino, kad nuo 13 valandos ji sėdi sostinės Ulonų gatvėje esančioje Vilniaus apskrities valstybinėje mokesčių inspekcijoje (VMI), kurioje buvo sutrikusi kompiuterių veikla ir žmonėms teko laukti eilėje.
Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija
Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija / Luko Balandžio nuotr.

„13 valandą atvykau į VMI, pasiėmiau numeriuką. Eilė, kaip visada, judėjo labai lėtai. Tik kelios darbuotojos dirbo, o ir tos neskubėjo – tai charakteringa VMI. Laukiam laukiam, švieslentės numeriai užsidega su didžiulėmis pertraukomis arba neužsidega išvis. Apie 16 valandą žmonės sunerimo ir pradėjo teirautis, kodėl nejuda eilė. Viršininkė pasakė, kad „užlūžo kompiuteriai“. Galėjo paskelbti iškart, kad atsitiko bėda, taisymas užtruks tiek ir tiek, mes tą suprastume. Bet kam sėdėti ir tylėti? Tai absoliutus nesiskaitymas su žmonėmis“, – dėstė moteris.

Irena prisipažino, kad jei tai būtų pirmas toks įvykis, į redakciją nebūtų skambinusi. Jos teigimu, žmonės kiekvienąkart taip ilgai VMI laukia paprasto verslo liudijimo išdavimo.

Portalui susisiekus su Vilniaus apskrities VMI atstovu Tomu Šileika, šis teigė, kad kompiuterių darbas buvo sutrikęs tik apie 16 val., o ankstesnių gedimų neužfiksuota. Dėl tokio skambučio specialistas atrodė nustebęs.

Vilniaus AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorius Mindaugas Almantas teigė, jog pirmomis mėnesio dienomis visą laiką padaugėja gyventojų, atvykstančių išsiimti ar pratęsti verslo liudijimų.

„Apgailestaujame, kad dėl didelio mokesčių mokėtojų antplūdžio šiandien verslo liudijimų išdavimo procesą visoje Lietuvoje šiek tiek apsunkino laikini programinės įrangos trikdžiai. Šie trikdžiai identifikuoti ir yra šalinami. Vien tik iki 17 val. Vilniaus AVMI darbuotojai aptarnavo daugiau kaip 900 gyventojų. Dar 60 laukia savo eilės, bet visi jie bus aptarnauti šiandien“, – žadėjo M.Almantas.

Jis priminė, kad, norint pratęsti ar nutraukti verslo liudijimus, tai padaryti galima ir namie, prisijungus prie VMI interneto svetainės.

Tuo tarpu skaitytoja Irena teigė, kad po to, kai 15min.lt kreipėsi šiuo klausimu į VMI, staiga baigėsi kompiuterių lūžimai ir darbas užvirė sparčiu tempu. „Pirmoje salėje prasidėjo lakstymas, visos darbuotojos staiga pasidarė tokios malonios. Bet juk ir be redakcijos įsikišimo tai galėjo padaryti“, – sakė moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius