-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 02 25

Skaitytojo informacija: apie mokamą mašinų stovėjimą miesto centre

Šiais metais Klaipėdoje susiklostė labai įdomi situacija – kad nuvažiuoti į SAVO darbą, reikia atiduoti pusę SAVO atlyginimo valdžiai – tai yra sumokėti už SAVO mašinos stovėjimą. „Mokamu“ dabar tapo beveik trečdalis miesto – ir tai tik pradžia.

Privatizuotas dabar jau viskas – parduoti valdžia jau nieko negali. O pinigai tai reikalingi – reikia gi pabaigti savo vilų statybą. Reiškia, ims pinigus iš žmonių. Įves papildomus mokesčius: jūrininkams (kurie nei vieno karto net pas gydytoją nueiti negali), pensininkams, invalidams (o kodėl jie geresni už visus?!). Aš patarčiau miesto (ir šalies) valdžiai dar prisiminti senovinę Angliją, kurioje iki 1851 metų buvo mokami mokesčiai už langus. O ką? Įsivaizduojate, kiek galima pinigų prisirinkti? Stikliniai ofisai tai išviso išnyks, o miestiečiai mokės už savo užstiklintus balkonus.

Kas nors pasakys – jeigu tu toks vargšas, tai kodėl važiuoji su mašina? Londone štai beveik visi naudojasi visuomeniniu transportu. Atsakau. Londone transportas veikia kaip atominis laikrodis, net pačia piko valanda yra kur atsisėsti metro ar autobuse. Jeigu koks nors smirdantis bomžas panoręs pasinaudoti metro ir tuo sugadinti diena normaliems keleiviams, jį iš ten išvarys.

O kas pas mus?! Kad laiku atvykti į darbą, reikia išeiti daugiau nei prieš valandą ir laukti pilno sergančiu gripu žmonių autobuso. Japonijoje visi, kas serga gripu, uždeda respiratorius, kad neužkrėsti kitus. Ar įsivaizduojate žmogų su respiratoriumi pas mus?!

O tos milžiniškos kainos už stovėjimą? Manot, surinktus pinigus panaudos metro statybai ar naujiems autobusams? Niekada!

Ir paskutinis. Neseniai mačiau, kaip viena estas NORĖJO sumokėti už savo mašinos stovėjimą. Bet iš kur jam žinoti, kaip tai padaryti: reikalingos informacijos nėra nei anglų, nei rusų kalbomis. Ši vasara bus paskutinė, kada pas mums atvažiuos nors kažkoks turistas su savo mažina.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius