Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 05

Skalbimo mašiną laiko po spyna

Ne visiems vieno Vilniaus universiteto (VU) bendrabučio gyventojams leidžiama skalbtis rūbus. Nors pastate veikia skalbimo mašina, ja naudotis gali tik iš užsienio atvykę studentai, lietuviams ji – užrakinta.
Skalbtis VU bendrabučio skalbykloje leidžiama tik užsienio studentams, o lietuvaičiams administracija siūlo rūbus ir patalynę plauti namuose.
Skalbtis VU bendrabučio skalbykloje leidžiama tik užsienio studentams, o lietuvaičiams administracija siūlo rūbus ir patalynę plauti namuose. / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.
Temos: 2 Bendrabutis Spyna

Raktas nuo Olandų gatvės vieno bendrabučio skalbyklos akylai saugomas administracijos ir duodamas tik iš užsienio atvykstantiems studentams, kurie už kambarius bendrabutyje moka tiek pat, kiek ir studijuojantys lietuviai – 190 Lt per mėnesį.

„Klausėme, kodėl negalime išsiskalbti. Bendrabučio vedėja tikina, kad toks įsakymas atėjo „iš viršaus“ ir į kalbas nesileidžia“, – „15min“ pasakojo VU studentė Donata Banaitytė.

Lietuvaičiai savo skalbinius priversti vežtis skalbi pas draugus, tėvus arba į atokiau esančias mokamas skalbyklas.

„Tenka eiti prašyti kolegų užsieniečių, kad jie gautų raktą ir tuomet kaip vagims bandyti slapta išsiskalbti“, – studentiško gyvenimo kasdienybę atskleidė D.Banaitytė.

Užsienio studentai sudaro apie pusę visų 140 bendrabučio studentų.

Kaltų nėra

Bendrabučio ir VU administracija pripažįsta, kad skalbyklių bendrabučiui trūksta, tačiau kas nustatė diskriminuojančią tvarką – neaišku.

„Nesu kompetentinga kalbėti tokiais klausimais, įsakymas atėjo „iš viršaus“, – „15min“ sakė bendrabučio Olandų gatvėje administratorė Danutė Jaroševič.

Atskleisti, kas davė įsakymą neleisti lietuvių studentų į skalbyklą, administratorė nepanoro.
„Turiu daug viršininkų“, – į kalbas nesileido D.Jaroševič.

Anot pašnekovės, pastate yra 2 skalbimo mašinos, viena iš jų jau neveikia. Bendrabutyje nėra ir kur skalbinių džiovinti.

„Lietuvaičiai neša skalbti patalynę, o užsieniečiai ją gauna iš mūsų. Be reikalo apskritai pastatėm tas mašinas, dabar tik daugiau problemų“, – sakė D.Jaroševič.

Pinigų trūksta

Universiteto administracijos atstovai tikina negavę nusiskundimų dėl teisės skalbtis bendrabutyje. „Nėra nė vieno rašytinio skundo dėl esamos tvarkos“, – patikino VU Bendrojo skyriaus viršininkas Arvydas Banys.

Dėl per mažo skalbyklių skaičiaus bendrabutyje buvo bandoma įvesti skalbimo grafikus, tačiau ši sistema taip pat nepasiteisino. Universitetui nepavyko prikalbinti ir verslininkų, kad įrengtų automatines skalbykles.

„Patys pinigų naujiems įrengimams neturime, o ir senųjų jau niekas neremontuoja – per dažnai mašinos gadinamos“, – atskleidė A.Banys.

Anot pašnekovo, lietuvaičiai studentai nesaugo technikos, tačiau nurodymo skalbykloje leisti skalbtis tik studentams iš užsienio „tikrai nebuvo“.

„Bendrabutyje yra patalpos, kur būtų galima įrengti skalbyklą, reikėtų keturių mašinų. Tačiau artimiausiais metais niekas daroma nebus“, – reziumavo A.Banys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius