Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 23

Skambiausios N.Puteikio mintys: ką sakė apie R.Karbauskį, NATO ir greituosius kreditus?

Portalas 15min kviečia susipažinti su įdomiausiais ir aktualiausiais Seimo nario Naglio Puteikio, kurį Lietuvos centro partija iškėlė kandidatu į Lietuvos Respublikos prezidentus, pasisakymais tiek apie save, tiek apie įvairias vidaus ir užsienio politikos sritis.
Naglis Puteikis
Naglis Puteikis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pasisakymus suskirstėme į tris dalis – pasisakymai apie vidaus politiką ir ekonomiką, pasisakymai apie užsienio politiką ir krašto apsaugą bei pasisakymai apie save ir su juo pačiu susijusius klausimus.

Apie vidaus politiką ir ekonomiką

„Lietuvą valdo Prezidentūros komanda, teisėsaugos komanda ir politinis elitas. Jie save pasiskiria per rinkimų sistemą. 15 proc. Lietuvos gyventojų pasiima didžiausią BVP dalį.“ (Pasisakymas 15min konferencijoje, 2014 m. balandžio 18 d.).

Apie atlyginimus

„Mano misija būtų (...) pasiūlyti grįžti prie vidutinės ir minimalios algos kėlimo.“ (Pasisakymas „Laisvės piknike“, 2018 m. rugpjūčio 25 d.)

„Lietuvoje apmokėjimas už nekvalifikuotą darbą susilygino su užsieniu. Todėl tie, kurie ruošiatės dirbti nekvalifikuotą darbą, neemigruokite.“ (Pasisakymas „Laisvės piknike“, 2018 m. rugpjūčio 25 d.)

„Prezidento alga turi būti penki vidutiniai policininko atlyginimai.

Prezidento alga turi būti penki vidutiniai policininko atlyginimai.

Tada bus motyvacija algas kelti. Jei pareigūnas jausis oriai, iš sistemos dings tie asmenys, kurie diskredituoja sistemą.“ (Pasisakymas 15min konferencijoje, 2014 m. balandžio 18 d.)

Apie mokesčius

„Laikas tautai pranešti, kaip kitose valstybėse elgiasi politikai, kad jie pinigus perdalina taip, kad jie patektų žmonėms.“ (Interviu 15min, 2018 m. gruodžio 14 d.)

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Naglis Puteikis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Naglis Puteikis

„Visos vyriausybės, visos frakcijos, išskyrus labai retas išimtis, Seime per pastaruosius 10-15 metų visą laiką siekė globoti turtingiausių žmonių pajamas ir tą vadinamąjį „mokesčių gyvulių ūkį“, kai kuo turtingesnis, tuo mažesnį procentą moka, ir tai yra išimtis ES ir vakarietiškoje kultūroje.“ (Pasisakymas LRT laidoje „Dienos tema“, 2019 m. vasario 11 d.)

Apie mokesčių reformą

„Didžiausią naudą iš mokesčių reformos gauna turtingiausi Lietuvos gyventojai.“ (Pasisakymas spaudos konferencijoje Seime, 2019 m. vasario 9 d.)

Didžiausią naudą iš mokesčių reformos gauna turtingiausi Lietuvos gyventojai.

„Mokesčių reforma yra tik dekoratyvinė, ji nepasiekė giluminių sprendimų, kurie buvo žadėti mažiau uždirbantiems žmonėms. Pensijų ir algų didinimas didžiajai daliai gyventojų iš esmės beveik sutampa su infliacija.“ (Pasisakymas LRT laidoje „Dienos tema“, 2019 m. vasario 11 d.)

Apie euro įvedimą

„Pritariu eurui, bet ne tokiomis sąlygomis. Nežinome, kokį poveikį situacija Ukrainoje turės. Ar tikrai darome tai laiku? Kiek kainuos euro įvedimas? Jeigu bus blogai, ar galėsime iš ten išeiti? Turiu daug abejonių.“ (Pasisakymas 15min konferencijoje, 2014 m. balandžio 18 d.)

Apie profsąjungas

„Lietuva, kitaip nei Vakarų Europa, neturi profsąjungų istorijos, todėl jas reikia dirbtinai papildomomis injekcijomis ugdyti. Jei išugdome stiprias profsąjungas, išsprendžiame vidutinės algos klausimą. Didžiuosiuose prekybos centruose nėra nė vienos profsąjungos. Vadinasi, kelios dešimtys tūkstančių dirbančiųjų yra neginami.“ (Pasisakymas „Laisvės piknike“, 2018 m. rugpjūčio 25 d.)

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naglis Puteikis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Naglis Puteikis

Apie mokytojų streiką

„Remiu streikuojančius mokytojus ir efektyviausią streiko formą – nakvojimą ministerijoje. Kitaip Vyriausybė neis į jokias derybas dėl algų didinimo iki Latvijos mokytojų vidurkio. Padėsiu organizuoti visuotinį lėšų rinkimą streikuojantiems!“ (Įrašas asmeniniame tinklaraštyje, 2018 m. gruodžio 3 d.)

„Kiek aš žinau esamų ministrų psichologiją, tik tokiu būdu (streikuojant , – red. past.) galima priversti valdžią derėtis. (...) Šitas veiksmas labai drąsus ir pilietiškas. (...) Raginu laikytis iš paskutiniųjų.“ (Komentaras „Žinių radijui“, 2018 m. gruodžio 17 d.)

Apie „valstiečius“

„Tai (prisijungti prie LVŽS frakcijos , – red. past.) buvo partijos sprendimas, ne mano asmeninis. Kai R.Karbauskis mane pakvietė, kreipiausi į savo partiją, kad ji man tokį sutikimą duotų. Partija pasakė, kad sutampa vertybės, sutampa tikslai, beveik sutampa rinkimų programa, ypač dėl pasirūpinimo neturtingais žmonėmis, dėl pajamų nelygybės mažinimo, turtinės nelygybės mažinimo, tad tokį sutikimą gavau.“ (Pasisakymas LRT laidoje „Dienos tema“, 2019 m. vasario 11 d,)

„Pirmą kartą per visą parlamentaro praktiką aš jaučiuosi, kad nėra varžoma mano laisvė balsuoti. R.Karbauskis frakcijoje užtikrina demokratiją, kokios aš nesu patyręs, ir noriu likti frakcijoje.“ (Interviu 15min, 2018 m. gruodžio 14 d.).

„Valstiečių“ frakcijoje aš nesutariu tik vienu esminiu klausimu – požiūriu į viešąjį sektorių. (…) Kiti „valstiečių“ darbai, mano galva, yra geri. Man garbė būti šitoje valdančiojoje koalicijoje ir „valstiečių“ frakcijoje.“ (Interviu 15min, 2018 m. gruodžio 14 d.)

„Atvejis, kai „valstiečių“ partija išsikelia į prezidentus patį liberaliausią savo atstovą – premjerą S.Skvernelį, nepaliko galimybių likti (frakcijoje, – red. past.) (Pasisakymas LRT laidoje „Dienos tema“, 2019 m. vasario 11 d.)

„R.Karbauskis, beje, irgi, sakyčiau, yra daugiau „apačių“ negu „viršūnių“ atstovas, o S.Skvernelis yra vienareikšmiškai turtingųjų interesų gynėjas.“ (Pasisakymas LRT laidoje „Dienos tema“, 2019 m. vasario 11 d.)

Apie tai, ką siūlytų premjeru

„Jeigu tokios aplinkybės leistų arba būtų galimybė tokias aplinkybes formuoti, premjeru siūlyčiau Raimondą Kuodį, nes jis kalba apie grįžimą į Europos šeimą mokesčių reformos prasme ir kad visiems būtų teisingi mokesčiai – kuo daugiau uždirbi, tuo didesnį procentą gyventojų pajamų mokesčio moki, kaip yra visose Europos ir Vakarų kultūros šalyse.“ (Pasisakymas LRT laidoje „Dienos tema“, 2019 m. vasario 11 d.)

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Raimondas Kuodis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Raimondas Kuodis

Apie tai, ką siūlytų socialinės apsaugos ir darbo ministru

„Socialinės apsaugos ministru pasiūlyčiau dirbti Romui Lazutkai, nes jis labai aiškiai įrodinėja, kad, pavyzdžiui, tai, ką Seimas patvirtino, ta reforma pensijų, kai nukreipiama dalis pinigų į privačius pensijų fondus, iš tikrųjų tai yra melagystė ir apgavystė žmonių.“ (Pasisakymas LRT laidoje „Dienos tema“, 2019 m. vasario 11 d.)

Apie smurtą prieš vaikus

„Džiaugiuosi, kad Seimas tokį įstatymą (draudžiantį smurtą prieš vaikus, – red. past.) priėmė. Einame paskui Europą. Aiškiai sakome visiems gyventojams, kad negalima vaikų mušti. Tačiau (...) valstybės tarnyba parodė, kad su labai mažais atlyginimais visiškai yra nepasiruošusi europietiškiems įstatymams.“ (Interviu 15min, 2018 m. spalio 24 d.)

„Čia toks atvejis, kad piemeniui padavus tarškynę, kad vaikytų zuikius iš morkų lauko, ir šautuvą, kad vaikytų vilkus, šiuo atveju vaiko teisės, užuot panaudojusios tarškynę ir pasakiusios mamai, kad taip elgtis nedera, ėmėsi pačių žiauriausių, sunkiai suvokiamų represijų.“ (Interviu 15min, 2018 m. spalio 24 d.)

Apie teismus

„Prezidentas turi įstatymo iniciatyvos teisę. Galėčiau teikti įstatymą naikinti Konstitucinį Teismą. Jei Seimas nepalaikytų, galėčiau kreiptis į žmones ir prašyti jų paramos. Jei būtų surengtas referendumas, debatuose palaikyčiau šią idėją.“ (Pasisakymas 15min konferencijoje, 2014 m. balandžio 18 d.)

„Išrinksite – pateiksiu tarėjų sugrąžinimo koncepciją. Jei Seimas ją atmestų, telkčiausi visuomenės pagalbą.“ (Pasisakymas debatuose VDU, 2019 m. sausio 10 d.)

Apie Rolandą Paksą

„Aš kandidatuoju, nes pamačiau, kad yra sutarti rinkimai. Žmonės turi turėti kandidatą, kuris bus ne iš sistemos. R.Paksas buvo tokiu kandidatu.

Žmonės turi turėti kandidatą, kuris bus ne iš sistemos. R.Paksas buvo tokiu kandidatu.

(…) Su R.Paksu dirbome kartu. Jis buvo jautrus žmogus. Tai išimtis Lietuvos nomenklatūros istorijoje.“ (Pasisakymas 15min konferencijoje, 2014 m. balandžio 18 d.)

Apie Mindaugą Puidoką

„Drįstu teigti, aš tam tikru laikotarpiu kaip vyresnis instruktorius, kaip mokytojas buvau, gal jis (Mindaugas Puidokas, – red. past.) bus mano mokytojas. (…) Aš jam galiu kaip jaunam entuziastingam piliečiui palinkėti sėkmės.“ (Pasisakymas spaudos konferencijoje Seime, 2019 m. vasario 9 d.)

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Naglis Puteikis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Naglis Puteikis

Apie Gabrielių Landsbergį

„Tie alkoholio pramonės lobistai yra nupirkę eterį ir portalus, ir konkrečiai Landsbergį. (...) Landsbergis praeitos kadencijos konservatorių parengtą paketą, ribojantį alkoholį, šiek tiek gadina ir už tą šiek tiek gadinimą mes matome jam daromą reklamą žiniasklaidoje.“ (Pasisakymas Seimo posėdžio metu, 2017 m. birželio 1 d.)

Apie TS-LKD

„Daug metų būdamas partijoje (TS-LKD, – red. past.), stebėjau, kaip ji nesulaikomai pūna iš vidaus. Neturiu iliuzijų – tie patys procesai vyksta ir kitose partijose.“ (Pasisakymas spaudos konferencijoje, 2014 m. balandžio 14 d.).

Apie Dalią Grybauskaitę

„Ji (Dalia Grybauskaitė, – red. past.) negina nei demokratinių, nei krikščioniškųjų, nei konservatyviųjų vertybių.“ (Pasisakymas spaudos konferencijoje, 2014 m. balandžio 14 d.).

Apie užsienio politiką ir krašto saugumą

Apie užsienio politiką

„Po Skripalių bylos, po visų šitų agresyvių veiksmų ES, akivaizdu, kad kito kelio nėra – reikia būti ES, NATO sudėtyje, reikia būti bendrose pajėgose kartu su lenkais, reikia galvoti apie užsienio bazes, reikia melstis Dievui, kad amerikiečiai įkurtų bazę netoli Suvalkų.“ (Apsilankymas 15min studijoje, 2018 m. spalio 9 d.).

Apie krašto saugumą

„Ne tankais mes ginsimės, ne tankais gynėmės, mūsų geografinė, klimatinė ir kitokia padėtis nepalieka kitokių iliuzijų, kad mus gali apginti tik JAV karinės bazės Lenkijoje.“ (Pasisakymas diskusijoje Rytų Europos studijų centre, 2019 m. vasario 8 d.).

„Saugumo garantas yra amerikiečių karinė bazė Suvalkų apskrityje. NATO pagrindas yra JAV – jų karinė bazė ir yra Lietuvos saugumo garantas.“ (Pasisakymas LRT laidoje „Dienos tema“, 2019 m. vasario 11 d.)

„Prancūzijos ar Vokietijos bazė ties Suvalkais sukeltų Rusijai juoką, NATO bazė – baimę.“ (Pasisakymas diskusijoje Rytų Europos studijų centre, 2018 m. gruodžio 13 d.).

„Elito mėginimas dabartinių valdančiųjų ar nevaldančiųjų, visais būdais pralenkti kitas valstybes, kurios skiria 2 proc. (dalį nuo BVP krašto apsaugai, – red. past.), joms užtenka, o mes siūlome 2,5 proc. ir tai peržengia visas ribas.“ (Diskusija „Žinių radijuje“, 2018 m. lapkričio 19 d.)

Apie Ukrainą

„Visi tik žodžiais... Jei ukrainiečiams kils pavojus, paimsiu tiek greitųjų kreditų, kiek reikės, kad būtų apgintas Mariupolio uostas.

Jei ukrainiečiams kils pavojus, paimsiu tiek greitųjų kreditų, kiek reikės, kad būtų apgintas Mariupolio uostas.

Kiek Nausėda nupirko pjūklų? (N.Puteikis, jo paties teigimu, už dvi Seimo nario algas nupirko benzininių pjūklų Ukrainos kariuomenei, apkasams sutvirtinti, – red. past.)“ (Pasisakymas S.Lozoraičio vardo Lietuvos užsienio politikos konferencijoje, 2018 m. gruodžio 13 d.)

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda ir Naglis Puteikis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Gitanas Nausėda ir Naglis Puteikis

Apie NATO

„Nėra kitos alternatyvos, tik stiprinti NATO pajėgumus Lietuvoje ir pačios Lietuvos pajėgumus.“ (Pasisakymas diskusijoje Rytų Europos studijų centre, 2019 m. vasario 8 d.).

Apie Rusiją

„Mūsų politikai kalba prieš Rusiją, bet nuginkluoja mūsų kariuomenę. Sakau, kad nereikia V.Putino vadinti visokiais žodžiais. Reikia ramiai sakyti, kad V.Putinas pažeidė tarptautinę teisę. Reikia kalbėti ramiai.“ (Pasisakymas 15min konferencijoje, 2014 m. balandžio 18 d.)

(Apie tai, kokios politikos laikytųsi Rusijos atžvilgiu) „Kaip Estija ir Lenkija: jos balsuoja visada už sankcijas dėl Krymo užgrobimo, bet techniniame lygyje veikia techninės komisijos ir savo retorikoje neįžeidinėja Rusijos politinių lyderių. Bet mes galime vykdyti užsienio politiką tiktai kartu su ES, NATO ir JAV, vieni – ne.“ (Pasisakymas LRT laidoje „Dienos tema“, 2019 m. vasario 11 d.)

(Paklaustas apie tai, ar susitiktų su V.Putinu) „Ne, po Krymo jokiais būdais.“ (Interviu delfi.lt)

Apie Europos Sąjungą

„Esu aršus NATO ir ES šalininkas. Mano tėvas sėdėjo lageryje. Man prikišti prorusiškumą labai sunku.“ (Pasisakymas 15min konferencijoje, 2014 m. balandžio 18 d.)

„Turėtume laikytis arčiau Višegrado šalių ir palaikyti jų reiškiamą kritiką ES politikams. (...) Mes remiame Višegrado šalis kovoje su musulmonų imigracija.“ (Pasisakymas diskusijoje Rytų Europos studijų centre, 2019 m. vasario 8 d.)

Apie Lenkiją

„Lenkija pavyzdys, kaip reikia elgtis su savo piliečiais, kaip reikia ginti savo interesus ES ir kaip reikia nepasiduoti ankstesniems, sovietinės nomenklatūros suformuotiems, įpročiams.“ (Apsilankymas 15min studijoje, 2018 m. spalio 9 d.).

Apie Donaldą Trumpą

„Jis (Donaldas Trumpas, – red. past.) ekscentriškas, bet tvirtas. Naudoja dolerio kursą ir ekonomines sankcijas, demonstruodamas, kad Amerika yra pasaulio tvarkos garantas. Lietuvai belieka džiaugtis, kad amerikiečiai išsirenka tokius tvirtus Amerikos interesų gynėjus, kurie, gindami JAV interesus, apgina viso vakarietiško krikščioniško pasaulio, taip pat ir Lietuvos, interesus.“ (Pasisakymas „Laisvės piknike“, 2018 m. rugpjūčio 25 d.)

Apie Angelą Merkel

„Aš norėčiau (…) išgerti kavos su A. Merkel. Bet ne šita A. Merkel, o su ta, kuri buvo iki arabų antplūdžio. Kalbėtume apie tai, kaip ji sugeba suderinti katalikišką, protestantišką kultūras ir vienodai teisingą valstybę visiems. Mane domina socialinio teisingumo klausimai. (…) Vokietija iki arabų man yra tobulos valstybės pavyzdys.“ (Interviu delfi.lt)

Apie save

„Man labiausiai viešame gyvenime patinka žmonės, kurie gina viešąjį interesą. Tai yra daugumą žmonių, ypač tų, kurie negali patys apsiginti.“ (Interviu 15min, 2018 m. liepos 15 d.)

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naglis Puteikis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naglis Puteikis

„Prisikabinęs mitas, kad aš esu kontūzytas. Tai netiesa ir tai gali paliudyti su manimi tarnavę žmonės. Aš galiu sau leisti sakyti tai, ko negali nomenklatūra, nebijodamas jokių pasekmių. Aš nieko nebijau.“ (Pasisakymas 15min konferencijoje, 2014 m. balandžio 18 d.)

„Nesiruošiu mesti politikos. Politika yra viešųjų reikalų tvarkymas viešai. Man tai patinka, ir aš galvoju, kad man tai sekasi.“ (Interviu delfi.lt)

Apie savo politines pažiūras

„Turbūt mano pažiūros ir yra centristinės. Klasikine prasme.“ (Interviu 15min, 2018 m. liepos 15 d.).

„Aš atstovauju apačioms, visada atstovavau, tai liudiju nuo savo darbo Klaipėdos taryboje.“ (Pasisakymas spaudos konferencijoje Seime, 2019 m. vasario 9 d.)

Aš atstovauju apačioms, visada atstovavau, tai liudiju nuo savo darbo Klaipėdos taryboje.

„Esu vienintelis kairiųjų kandidatas, galbūt dar ką nors pasiūlys Gintauto Palucko vadovaujama socialdemokratų partija. Bet jei nepasiūlys ar pasiūlys nerimtą kandidatą, aš būsiu vienintelis ir pats stipriausias.“ (Pasisakymas „Laisvės piknike“, 2018 m. rugpjūčio 25 d.)

Apie savo elektoratą

„Mūsų elektoratas yra paties įvairiausio amžiaus, gyvenantis įvairiose Lietuvos vietovėse. Už mane balsavo žmonės, kuriems buvo aktuali mano iškelta pagrindinė idėja – grąžinti žmonėms nomenklatūros uzurpuotą valdžią.“ (Pasisakymas spaudos konferencijoje po 2014 m. prezidento rinkimų, 2014 m. gegužės 12 d.)

Luko Balandžio / 15min nuotr./Naglis Puteikis ir Kristupas Krivickas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Naglis Puteikis ir Kristupas Krivickas

Apie tai, kokį įstatymą pirmiausia inicijuotų patekęs į Seimą

„Panaikinti Seimo narių neliečiamybę. Sumažės iš karto korupcijos taip smarkiai, kad bus sutaupyti milijardai. Ir tada juos bus galima panaudoti svarbiausioms valstybės sritims, kurioms labiausiai trūksta lėšų, pavyzdžiui, švietimui.“ (Interviu 15min, 2016 m. spalio 9 d.).

Apie tai, kodėl sieks ir Vilniaus mero posto

„Kandidatuoju į (Vilniaus, – red. past.) merus todėl, kad mane iš tikrųjų suerzino šita situacija. Pamačiau, kad visi kandidatai yra tie patys tų pačių oligarchų statytiniai ir užsiiminės visada tuo pačiu: dalins labai turtingiems žmonėms Vilniuje sklypus statybai, už žemės nuomą mokesčio neims arba ims visai mažą.“ (Interviu 15min, 2018 m. gruodžio 14 d.).

(Apie tai, ar sąžininga dalyvauti ir Vilniaus mero, ir prezidento rinkimuose) „Politikas, kaip sportininkas, privalo dalyvauti visose olimpiadose, o tarp olimpiadų visose spartakiadose, kitaip jis tiesiog būtų neįleistas į olimpiadas. Tai mano darbas, mano misija.“ (Interviu 15min, 2018 m. gruodžio 14 d.).

Politikas, kaip sportininkas, privalo dalyvauti visose olimpiadose, o tarp olimpiadų visose spartakiadose, kitaip jis tiesiog būtų neįleistas į olimpiadas.

Apie tai, ar patyrė tėvų smurtą

„Tėvas yra pliaukštelėjęs su delnu, bet mama tuomet atskaitė tokį moralą, kad tėvas jautėsi labai nepatogiai. Gerai atsimenu tą ginčą. (...) Tėvas niekuomet to daugiau nedarė. Aš savo vaikams nieko panašaus nesu daręs.“ (Interviu 15min, 2018 m. spalio 24 d.)

Apie paimtus greituosius kreditus dalyvaujant Vilniaus mero rinkimuose 2015 m.

„Rūta, gal galėtumėte su manimi rytoj nuvažiuoti į „Tele2“, – perrašytume jūsų telefonus atgal, nes įklimpau į labai dideles skolas po rinkimų ir tenka jūsų bei kitų žmonių telefonų sąskaitas apmokėti iš skolintų lėšų. Tokį laišką rašau visiems, kurių telefonus iki šiol apmokėdavau, bet tiesiog dabar jau nebeturiu išeities. Naglis.“ (Netyčia viešai paskelbtas įrašas asmeninėje „Facebook“ paskyroje, 2015 m. kovo 19 d.).

„Reikėjo priimti greitus sprendimus, ar leisti reklaminį „Lietuvos sąrašo“ laikraštį Vilniuje ir kokiu tiražu, aš pasiūliau leisti 230 tūkst. tiražu, kad leidinys pasiektų kiekvieną vilnietį ir nusamdyti „Lietuvos paštą“, kad laikraštis būtų išnešiotas į pašto dėžutes. Sprendimą reikėjo priimti žaibiškai. Žaibiškai reikėjo sumokėti spaustuvei ir „Lietuvos paštui“. (…) Paėmiau viską, ką turėjau kreditinėse kortelėse, savo sąskaitose ir dar paėmiau du greituosius kreditus – 3,5 tūkst. eurų. Laikraštis išvis kainavo 18 tūkst. eurų, jam aukojo ir kiti „Lietuvos sąrašo“ žmonės.“ (Interviu 15min, 2015 m. kovo 19 d.).

Apie 2006 m. vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas neblaivus

„Tą įrašą galima rodyti mokyklose su užrašu: Daug gersite, bus štai taip. Negersite – parodyti mane laimėjus Seimo rinkimus. (…) Tas įrašas yra garantija, kad aš nepaslysiu ir iki gyvenimo galo turėsiu išpirkinėti savo kaltę.“ (Pasisakymas 15min konferencijoje, 2014 m. balandžio 18 d.).

Apie savo paramą Neringai Venckienei

„Ar nebus taip, kaip su R.Paksu? Ar N.Venckienė netapo korta nomenklatūros žaidime? Tai širma, už kurios slepiami kiti dalykai. Jono Furmanavičiaus nužudymas nebuvo teisingai ištirtas. Algimantas Valantinas (tuometis generalinis prokuroras, – red. past.) nebuvo net apklaustas.“ (Pasisakymas 15min konferencijoje, 2014 m. balandžio 18 d.).

„Ar N.Venckienė silpnesnė? Vienu metu ją rėmė ir Dalia Grybauskaitė, ir Vytautas Landsbergis. Jie skaitė slaptas pažymas. Tuo metu man atrodė ir dabar tebeatrodo, kad jeigu jie pamatė kažką slaptose pažymose, kad reikia ją užstoti, vadinasi, nėra ta istorija tokia vienareikšmiška, kaip mums bando parodyti teismai.“ (Apsilankymas 15min studijoje, 2018 m. spalio 9 d.).

Apie dalyvavimą 2014 m. prezidento rinkimuose

„Pamačiau, kad visi nuima savo sportininkus ir stato darželinukus šiose lenktynėse (2014 m. prezidento rinkimuose, – red. past.), ir nusprendžiau jose dalyvauti.“

„Turėdami 300 savanorių rungtyniavome lygiai su partijomis, kurios turi 15 tūkst. narių, po kelis milijonus lėšų, rinkimų kampaniją pradėjo prieš keturis mėnesius ir galėjo apvažiuoti visas Lietuvos savivaldybes, o jose turi po kelis etatinius darbuotojus. Rinkėjų balsavimas rodo, kad didžiosios partijos atitrūko nuo tautos lūkesčių ir žmonių vilčių. Jei tokia maža komanda, vienijanti tokius margus žmones, surenka tik pusantro karto mažiau balsų, vadinasi, didžiosios šalies partijos turi sisteminių problemų.“ (Pasisakymas spaudos konferencijoje po prezidento rinkimų, 2014 m. gegužės 12 d.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius