Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 16

Skandalas A.Puškino muziejuje: sūnų įdarbinusi direktorė pati išlėkė iš darbo

Vilniuje veikiančio A.Puškino muziejaus direktorė Tatjana Michniova priversta palikti savo darbo vietą. Ji gavo tokią drausminę nuobaudą po to, kai skundus dėl direktorės darbo ištyrė Vilniaus savivaldybės sudaryta komisija.
Aleksandro Puškino muziejus
Aleksandro Puškino muziejus / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus pasirašytame potvarkyje, drausminė nuobauda – atleidimas iš darbo – Tatjanai Michniovai skirta už tai, kad „ji vykdė personalo valdymo funkcijas savo artimo asmens (sūnaus) A.Demidovo atžvilgiu“. 

Kaip aiškėja, direktorė dar 2013 metų liepos 26 dieną, vėliau spalį ir gruodį pasirašė įsakymus dėl laikino savo sūnaus priėmimo į sargo darbą Literatūriniame A.Puškino muziejuje, vėliau su juo pratęsė terminuotą darbo sutartį.

Kadangi tai buvo jau ne pirmas T.Michniovos darbo drausmės pažeidimas, ji iš pareigų atleista nuo spalio 15 dienos išmokant jai priklausantį darbo užmokestį ir kompensaciją už neišnaudotas kasmetines atostogas.

Pati T.Michniova savo atleidimo iš darbo komentuoti nenorėjo, teigdama, kad dar nesusipažino su dokumentais. Esą tik po to galėsianti pasakyti ir ar skųs šį sprendimą.

Nekalbi ji buvo ir dėl skundų, kurie ne kartą keliavo į Vilniaus savivaldybę jai dirbant Literatūrinio A.Puškino muziejaus direktore. „Gal tai ir buvo noras susidoroti, bet kiekvienas gi turi teisę skųstis“, – tiek tepasakė ji.

Vilniaus savivaldybėje dar pavasarį sudaryta komisija, nagrinėjusi skundą dėl galimų pažeidimų muziejuje. O gautame skunde buvo nurodyta, kad „Literatūrinio A.Puškino muziejaus direktorė T.Michniova netinkamai elgiasi su darbuotojais, jie jaučia emocinę ir psichologinę įtampą, direktorė pakeltu tonu bendrauja ne tik su darbuotojais, bet ir su jai neįtikusiais muziejaus lankytojais“.

Direktorė taip pat kaltinta nebendraujanti valstybine lietuvių kalba, nuolat vėluojanti į darbą, neišdirbanti nustatyto valandų skaičiaus, o muziejuje dėl jos kaltės esą netinkamai apskaitomos surinktos specialiosios lėšos ir eksponatai, išimti iš muziejaus ekspozicijų.

Literatūrinio A.Puškino muziejaus direktorė T.Michniova netinkamai elgiasi su darbuotojais, jie jaučia emocinę ir psichologinę įtampą, direktorė pakeltu tonu bendrauja ne tik su darbuotojais, bet ir su jai neįtikusiais muziejaus lankytojais, – rašoma skunde.

Panašus skundas buvo gautas ir pernai rugpjūtį, tuomet savivaldybės Kultūros skyriaus darbuotojai kalbėjosi su direktore, problemas siūlyta spręsti taikiai, tačiau taip neįvyko, todėl 2014-ųjų lapkritį direktorei skirta drausminė nuobauda ir pavesta muziejuje atlikti auditą.

Tačiau tų pačių metų pabaigoje T.Michniova keturis skundą rašiusius darbuotojus atleido, jie kreipėsi į teismą ir prisiteisė 3 tūkst. eurų kompensaciją.

Tačiau istorija ir čia nesibaigė – muziejaus direktorė priėmė naujų darbuotojų, o pastarieji po pusmečio jau irgi parašė skundą. Komisija po tyrimo pripažino, kad darbuotojai teisūs: direktorė išties nedirba tiek valandų, kiek turėtų, neteisingai vykdo apskaitą ir t.t.

Komisijos nariai pastebėjo, kad literatūrinio muziejaus vadovė išties prastai kalba lietuviškai, pati pripažįsta, kad dėl šios priežasties dokumentų nerengia, o paveda tai daryti kitiems. Paskutinis savivaldybės komisijos išvadų punktas: direktorė bendrauja nepagarbiai, pakeltu tonu. Todėl pasiūlyta jai skirti drausminę nuobaudą ir atlikti muziejuje auditą.

Kadangi per metus T.Michniova gavo jau antrą drausminę nuobaudą, su darbu jai teks atsisveikinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius