Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 03 24

Skandalingoji mokytoja sušaukė protestą prieš testavimą ir karantiną: tarp keliasdešimties pasirodžiusiųjų – ir D.Kepenis, P.Gražulis, N.Puteikis

Šalyje auga sergamumas koronavirusu, be to, aptikta ir pavojingai plintančios infekcijos mutacija, pirmiausiai užfiksuota Pietų Afrikos Respublikoje (PAR). Tačiau kai kuriems veikėjams tokia situacija – nė motais. Skandalais pagarsėjusi lietuvių kalbos mokytoja Astra Genovaitė Astrauskaitė su nedideliu būriu palaikytojų trečiadienį prie Seimo reikalavo atšaukti privalomą testavimą, nebetęsti karantino.
Protesto akcija prieš privalomus testus ir karantino tęsimą
Protesto akcija prieš privalomus testus ir karantino tęsimą / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Protesto akciją pradėjusi A.G.Astrauskaitė pirmiausia nurodė žurnalistams jos nevadinti skandalingai pagarsėjusia. Ji kalbėjo, kad taip vadinti galima tik „LGBT Laisvės partiją“. Taip pat – kadenciją baigusią prezidentę Dalią Grybauskaitę.

Tada A.G.Astrauskaitė aiškino apie antradienį Lietuvą esą ištikusią nelaimę – priimtą sprendimą dėl privalomo dalies darbuotojų, dirbančių kontaktinį darbą, testavimo.

Sprendimą ji vadino fašistiniu, esą testai nepatikimi. Testuoti neva reikia tik sergančius.

Pasak veikėjos, testavimas vaikus traumuos visam gyvenimui. Ji tęsė toliau: neva žmonės guodžiasi, kad vienintelė Lietuva priėmė represinius įstatymus, kai žmonėms net draudžiama kvėpuoti grynu oru.

A.G.Astrauskaitė vardijo už tai balsavusių parlamentarų pavardes. Kartais pridėdama pastabų nuo savęs.

Tarkim, ji nusistebėjo, kaip už tai galėjo balsuoti Liudvika Pociūnienė, kurios vyrą nužudė, arba Valdas Rakutis, kuris dėl savo komentaro apie tai, jog neva tarp Holokausto vykdytojų netrūko ir žydų, pasitraukė iš Seimo Laisvės kovų ir valstybinės istorinės atminties komisijos pirmininkų.

Žodį taręs „valstiečiams“ priklausantis parlamentaras Dainius Kepenis irgi piktinosi Seimo sprendimu dėl testavimo, kai „sveikiems žmonėms į nosį bus kišami reagentai“.

Jis kalbėjo ir apie tai, kad dėl mūsų sveikatos apsaugos šalies gyventojai gyvena gerokai trumpiau nei europiečiai.

D.Kepenis ragino Gitaną Nausėdą nepasirašyti įstatymo. Jis aiškino, kad koronaviruso niekas neneigia, bet liga esą keliasdešimt kartų mažiau pavojinga nei, pavyzdžiui, raupai.

Į šią akciją atėjęs Arūnas Rimkus aiškino, kad pandemija jau atsibodo.

„Negalima riboti žmogaus teisių prisidengiant visais šitais dalykais. Žmonija išsivystė dėl virusų“, – žurnalistams sakė jis.

„Jūs nematote, kaip jūsų teisės ribojamos. Jūs su kaukėmis stovite lauke prie plius kelių laipsnių. Man trukdo, aš nenoriu dėvėti kaukių. Aš esu sveikas. Mano kūnas yra pasiruošęs kovoti su virusais ir jis turi kovoti. Kiekvienas žmogus turi natūralų imunitetą ugdytis, stiprinti ir nebus baisūs jokie virusai“, – sakė protestuotojas.

Taip A.Rimkumi prisistatęs vyras kalbėjo nepaisant to, kad antradienį pranešta apie 855, o trečiadienį – apie daugiau kaip 768 naujų koronaviruso atvejų.

Pagarsėjusi skandalais

A.G.Astrauskaitė išgarsėjo, kai 2019 metais dažais apipylė „Laisvės kalvos“ paminklo maketą toje pačioje Lukiškių aikštėje Vilniuje. Tada ji aiškino, kad atliko „performansą“.

„Mes nesame laisva valstybė. Iš Maskvos mums vežė Stalino saulę, o vėliau iš Briuselio atvežė neokomunizmo saulę“, – žurnalistams tvirtino ji.

Stopkadras/A.G.Astrauskaitė plėšo žmogaus teisių aktyvistų pakabintus plakatus prie JAV ambasados.
Stopkadras/A.G.Astrauskaitė plėšo žmogaus teisių aktyvistų pakabintus plakatus prie JAV ambasados.

Pernai birželį ši veikėja nuplėšė po George'o Floydo nužudymo prie JAV ambasados žmogaus teisių gynėjų pakabintus plakatus.

Savo feisbuko paskyroje A.G.Astrauskaitė pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti siena prie JAV diplomatinės atstovybės Vilniuje, ir ji pati, plėšanti nuo jos plakatus.

Ši veikėja socialiniuose tinkluose ragina žmones nesiskiepyti nuo koronaviruso – esą vakcinos pavojingos. Taip pat ji aiškina esą gana karantino, reikalauja paleisti Seimą ir Vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius