Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 21

Skandalingų kaltinimų dėl smurto prieš vaikus sulaukusiam Kauno darželiui „Bitutė“ policija pretenzijų neturi

Vasario pabaigoje portalas 15min aprašė kaunietės Samantos istoriją, kuri papasakojo, kad Kauno lopšelį-darželį lankanti jos dvejų metų dukra grįžusi namo pradėjo atkartoti darželio grupės auklėtojos žodžius: „gausi per sprandą“, „stosi į kampą“, maža to, parodė, kur auklėtoja mergaitę mušė. Istorijai pasklidus socialiniuose tinkluose, atsirado ir daugiau kraupių tėvų liudijimų. Vis dėlto policija darželyje jokių pažeidimų nerado, antradienį pranešė portalas lrt.lt.
Vaikas
Vaikas / 123RF.com nuotr.

Kaip anksčiau aprašė 15min Samantos dukra lopšelį-darželį lankyti pradėjo beveik prieš dvejus metus, kovo mėnesį, mergaitei jau greitai sukaks ketveri.

„Visi gyrė auklėtoją, kiek ji turi daug patirties, kaip viskas gerai(...) Po to žiūrim, kad ateinam pasiimti iš darželio, girdim, kad rėkia, staugia ant vaikų. Tai jau mes su draugėm pradėjom žvairuoti – kas čia darosi, nenormalu.

Tada vaikas pradėjo namuose kalbėti: „eik į kampą, papurtysiu, davė per sprandą“. Po to atėjusios į darželį jau klausydavome už durų, ką auklėtojos kalba. Tai aš pati girdėjau, kaip mano draugės berniukui sako „...sėdi, jeigu nesėdėsi, gausi per pakaušį!“ – tai pati girdėjau.

Milijoną kartų buvo kreiptasi į pavaduotoją, tiek aš, tiek kiti tėvai kreipėsi, niekas į nusiskundimus nekreipė dėmesio“, – tuomet portalui 15min pasakojo kaunietė.

Pradėjusi viešinti istorijas instagrame, Samanta sulaukė įvairių žmonių, kurie turėjo „reikalų“ su minima auklėtoja, liudijimų. Kai kurie buvo itin kraupūs. Žinutę parašė ir viena moteris, kuri pasisakė prieš keliolika metų dirbusi kartu su šiuo metu aptarinėjama darželio darbuotoja.

Anonime panorusi būti moteris teigė, neva dar prieš 15 metų dirbusi toje pačioje lopšelio-darželio grupėje, tačiau išvydusi tai, kas vyksta, neištvėrė nė kelių mėnesių. Auklėtoja neva dar nekalbančius lopšelinukus, kurie „nepaklusniai“ elgėsi, chalato diržo virve už kojos pririšdavo prie radiatoriaus.

Samantos teigimu, darželio valdžia nereaguoja į tėvų reikalavimus mesti auklėtoją iš darbo. Tėvai grasino viešinimu, tačiau administracija teprašė neviešinti, dalino pažadus, tačiau situacija taip ir nepasikeitė.

Pažeidimų nenustatė

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (Kauno AVPK) antradienį portalui LRT nurodė, kad tiriant įvykio aplinkybes apklaustas ugdymo įstaigos personalas ir kiti susiję asmenys, bendradarbiauta su Vaikų teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba (VVTAĮT).

„Policijos pareigūnai, tikslindami įvykio aplinkybes, apklausė ugdymo įstaigos personalą ir pažeidimų nenustatyta, smurtas nepasitvirtino“, – komentare LRT.lt nurodė Kauno AVPK.

Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Andželika Vežbavičiūtė teigė, kad kalbėjosi su tėvais, tačiau apie netinkamą elgesį pasisakė tik vienas.

„Reaguodami į gautą informaciją apie galimai netinkamą personalo elgesį ikimokyklinėje įstaigoje, aiškinomės, ar šeimoms bei vaikams yra reikalinga pagalba. Apie galimai netinkamą personalo elgesį su vaiku pasisakė vienas iš tėvų. Po pokalbio su kitais tėvais, išklausius vaikų nuomonę, pagalbos vaikams poreikio nenustatėme“, – sakė ji.

Jau ne pirmas skandalas

Kauno lopšelio-darželio „Bitutė“ pavadinimas viešumoje skamba jau ne pirmą kartą. Deja, ir šįkart ne iš gerosios pusės.

2016 metais kilo didelis skandalas, kuomet į Kauno klinikas buvo atgabentas vos dvejų metų berniukas, prigirdytas raminamaisiais psichotropiniais vaistais. Kaip buvo išaiškinta – vaiką darželyje apsvaigino auklėtoja. 2019 metais ji buvo nuteista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius