Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 15

Skelbs nuosprendį VEKS projektams

„Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ projektams šį penktadienį turėtų būti paskelbtas galutinis nuosprendis. Per vValdybos posėdį ketinama nuspręsti, kurie renginiai tikrai vyks, o kurie turės palaukti geresnių laikų.
Penktadienį per VEKS valdybos posėdį turėtų galutinai paaiškėti, kokie projektai išvys dienos šviesą.
Penktadienį per VEKS valdybos posėdį turėtų galutinai paaiškėti, kokie projektai išvys dienos šviesą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Nuosprendis

„Penktadienį paaiškės galutinis VEKS renginių sąrašas, – sakė Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius. – Naujų pinigų VEKS nėra atsiradę, todėl neprioritetinių projektų autoriams teks pasakyti skaudžią tiesą, kad tų lėšų nėra.“ Anot jo, VEKS trūko 7 mln. Lt.

„Pavyks išgelbėti neprioritetinių projektų tik už 3 mln., o kiti bus nevykdomi“, – sakė G.Babravičius. Dalį trūkstamų lėšų pavyko rasti savivaldybei. „Perskirstėme savivaldybės programas, pavyzdžiui, VEKS uždarymas vyks su kalėdinės eglutės įžiebimu, o ne atskirai, kaip planuota iš pradžių“, – sakė vicemeras.

VEKS direktorius Rolandas Kvietkauskas kol kas nenorėjo atskleisti, kuriems projektams bus lemta įvykti, o kurie bus pasmerkti. „Sprendimas su racionaliais paaiškinimais turi būti skelbiamas visas“, – sakė jis. Prieš pasmerkiant ar į gyvenimą paleidžiant projektus bus atsižvelgiama į jų pobūdį, į tai, ar jie gali vykti, ar jie reikalingi auditorijai. „Stengsimės, kad Vilnius turėtų kuo įvairesnę kultūros programą“, – „15min“ sakė R.Kvietkauskas.

Anot G.Babravičiaus, siekiant išgelbėti kai kuriuos projektus mažinamas VEKS etatų skaičius. Perskirstant įstaigos funkcijas į veiklą įtraukti savivaldybės kultūros, užsienio, turizmo skyriai. „Šiuo metu iš buvusių 43 darbuotojų liko apie 34, tačiau po birželio mėnesio, kai Vilniuje jau bus įvykę nemažai renginių, darbuotojų bus sumažinta iki maždaug 20“, – sakė G.Babravičius.

Skirtingi tikslai

Sostinės vicemero tvirtinimu, Vilniuje, skirtingai nei kitose Europos kultūros sostinėse, pagrindiniai akcentai skiriami kultūrai, o ne ekonomikos dalykams, pavyzdžiui, kaip pritraukti turistų. „Lincas akcentuoja, kiek jie investuos į kultūros infrastruktūrą: jie pertvarkys daugiau senų pastatų, atidarys naujų muziejų. Pas mus ši dalis kuklesnė – sutvarkysime tik Menų spaustuvę“, – sakė G.Babravičius. Tačiau, anot jo, šio projekto tikslas yra pagarsinti savo miesto vardą Europos kultūros erdvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius