-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 07

Skęstančiųjų gelbėtojams pavesta pažaboti laivybos chaosą Danės upėje

Už Klaipėdos pajūrio paplūdimių priežiūrą ir skęstančiųjų gelbėjimą atsakingai biudžetinei įstaigai „Klaipėdos paplūdimiai“ patikėta ir Danės upės priežiūra. Gelbėtojų tarnyba paskirta Klaipėdą skrodžiančio Danės vandens kelio operatore. Jai patikėta sureguliuoti laivybos chaosą ir užkirsti kelią transporto priemonių susidūrimui. Tokie incidentai Danėje kartojasi nuolat.
Danė
Danė

Navigacijos sezonui įsisiūbavus pasigesta tvarkos Danės upėje. Laiveliai čia plaukioja kaip kuris išmano. Klaipėdos irklavimo centre besitreniruojantys sportininkai burnoja, kad žaibiškai praskriejantys kateriai sukelia realų pavojų sportininkams. Kita problema – vandens dviračių mėgėjai.

„Jie upėje zuja visiškai be jokių taisyklių. Baisiausiai, kad į vieną dviratį sulipa  būrys vaikų ir pasileidžia į priekį. Šią vasarą jau ne kartą dviratis susidūrė su irkluotojais“, – nuogąstavo Klaipėdos irklavimo centro vadovas Liudvikas Albertas Mileška.

Jau pernai miesto valdžios prašyta palei Danę sustatyti laivybą reguliuojančius eismo ženklus. Sprendimas priimtas šią vasarą – už  tvarką Danėje bus atsakinga Klaipėdos savivaldybei pavaldi biudžetinė įstaiga „Klaipėdos paplūdimiai“.

„Įstaigos darbuotojams pavesta sužiūrėti visus dokumentus, parengti planą, kur ir kokius ženklus Danėje reikia sustatyti. Jie taip pat turės sudaryti Danėje plaukiojančių laivų grafiką, kad nebūtų maišaties“, – pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovas Liudvikas Dūda.

Lauros Sėlenienės nuotr./Klaipėdos simbolis „Meridianas“
Lauros Sėlenienės nuotr./Klaipėdos simbolis „Meridianas“

Papildomiems darbams atlikti iki šių metų pabaigos bendrovė „Klaipėdos paplūdimiai“ iš savivaldybės biudžeto gaus 6 tūkst. eurų.  Be naujai priskirtų darbų, įstaiga yra atsakinga už skęstančiųjų gelbėjimą pajūryje ir paplūdimių priežiūrą bei valymą. Tapę ir Danės upės operatoriais, gelbėtojai jos valyti neprivalės. Upės valymo darbai lieka Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus rūpesčiu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius