Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 07 18

„Skliauto“ kiemelyje – antrasis idėjų pristatymo vakaras „Pecha Kucha“

Kauniečių dėmesio laukia antrasis kūrybinių idėjų pristatymo vakaras „Pecha Kucha“. Šeštadienį 22 val. kavinės „Skliautas“ kiemelyje savo sumanymais architektūros, dizaino, ekologijos ir socialinių reiškinių srityse dalinsis šeši pranešėjai.
Idėjas pranešėjai pristato kavinės "Skliautas" kiemelyje. Akimirka iš pirmojo "Pecha Kucha" vakaro.
Idėjas pranešėjai pristato kavinės "Skliautas" kiemelyje. Akimirka iš pirmojo "Pecha Kucha" vakaro. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Senamiestis

Visą šūsnį originalių sumanymų turintis programuotojas Povilas Poderskis žada supažindinti su pačiomis karščiausiomis aktualijomis iš technologijų srities. Visi žino, kad kažkur numetus mobilųjį telefoną, lengviausia jį rasti paskambinus ir išgirdus jo skambutį. Tačiau Povilas sugalvojo, kaip šį principą pritaikyti daiktams, kurie paprastai jokio garso skleisti negali.

Dizaineris Marius Bartkus papasakos apie projektą „Klaidinanti vizualinė komunikacija“. Projekto autoriai siekia atkreipti visuomenės dėmesį į mus supančią, reklamomis nukabinėtą aplinką. Per mažas spalvinis kontrastas, įmantrios, tačiau neperskaitomos raidės, klaidinančios iliustracijos – tai įvairūs defektai dažnai pasitaikantys reklaminiuose maketuose, kuriuos Marius kartu su kolegomis surinko ir pademonstruos „Pecha Kucha“ vakaro metu.

Vakaro pranešėjai pristatys įvairias idėjas ir sumanymus: ekologinę akciją,

Upės ir miesto santykis – būtent tokia architekto Mato Šiupšinsko pranešimo tema.  Vakaro auditorijai jis pristatys savo architektūrinę koncepciją, kuri galėtų padėti atgaivinti upės pakrantes. Pasak M.Šiupšinsko, upė gali ir turi tapti kultūros kompleksu.

Dar vienas dizaineris Alius Levinskas šįkart kalbės apie iš pirmo žvilgsnio šios srities atstovams tolimą temą – ekologiją ir pristatys ekologinę akciją „Galvok žaliai“.  Ši akcija skatina susimąstyti apie žmogaus poveikį, daromą gamtai. Aliaus pagaminti atvirukai buvo sukabinti ant medžių lapų. Praeivis, einantis pro šalį, radęs atviruką, prisegtą prie vieno iš medžio lapų, bando jį nuskinti. Tačiau kartu su atviruku nusiplėšia ir lapas. Tuomet prieš akis atsiranda nudrėkstas medžio lapas su atviruku ir tekstu: „Ar dėl šio atviruko verta nuplėšti šį medžio lapą ar net nupjauti medį?“.

Idėjų dirbtuvėje apsilankys ir interneto tinklaraščio Laimikis.lt autoriai – Julius Narkūnas bei Jekaterina Lavrinec. Jie siūlys pažvelgti į miesto erdves kaip į miestelėnų komunikacijos „aplinkas“. Siekdami inicijuoti alternatyvius komunikacijos formatus mieste, šie kūrėjai perkėlė internetinio tinklaraščio modelį į gatves. „Gatvės blogas. Web 0“ yra žaidybinis elementas, skatinantis praeivius aktyviai komentuoti, dalintis artefaktais, kuriuos internete atitinka įvairios nuorodos, vaizdo klipai.

 Apie Pecha Kucha

„Pecha Kucha“ yra idėjų prezentacijos forma, ja naudojantis kūrybiniai sumanymai pristatomi patraukliai ir  nenuobodžiai. Pats žodžių junginys „Pecha Kucha“ kilęs iš japonų šnekamosios kalbos ir reiškia „trumpas kalbėjimas”. Šis aiškus ir gana griežtas formatas leidžia užtikrinti dinamišką ir įdomų vakarą bare su daugybe pranešėjų. Kiekvienam jų skirta 20 per projektorių rodomų skaidrių ir 20 sekundžių kiekvienai skaidrei apibūdinti. Taigi pranešėjo temos pristatymas trunka 6 minutes 40 sekundžių. Per „Pecha Kucha” vakarą parodoma 14 prezentacijų. Pristatomų idėjų tematika neribojama, tačiau dažniausiai taip apie save ir savo mintis pasauliui mėgsta pareikšti kūrybingų profesijų atstovai: dizaineriai, architektai, fotografai, rečiau akademinio ar verslo pasaulio atstovai. Šie vakarai vyksta ne dažniau nei vieną kartą per mėnesį ir yra organizuojami neformalioje aplinkoje – bare, kavinėje, aikštėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius