Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 16

Skolininkai liks be karšto vandens

Piktybiškai į skolas už šildymą klimpstantys klaipėdiečiai gali likti be karšto vandens. Tokios priemonės skolininkams pažaboti griebiasi „Klaipėdos energija“.
Skolose paskendę šilumos vartotojai gali likti be karšto vandens.
Skolose paskendę šilumos vartotojai gali likti be karšto vandens. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Įmonės generalinis direktorius Vytautas Valutis laukia Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Aloyzo Každailevičius leidimo atjungti dalyje savivaldybei priklausančių socialinių būstų karštą vandenį.

Skolininkų įsipareigojimai „Klaipėdos energijai“ siekia apie 6,7 mln. Lt. Trečdalį milijono įmonei skolingos biudžetinės įstaigos. Gyventojai už šilumą skolingi 5,4 mln. Lt, iš jų apie 1,2 mln. Lt – socialinių būstų gyventojai. Kitos skolos priklauso įvairioms įmonėms.

19-kos socialinių būstų nuomininkų skolos siekia po daugiau nei 10 tūkst. Lt. O vienas „rekordininkas“ sukaupė net 26,5 tūkst. Lt skolą.

Šiems gyventojams kaip prevencinę priemonę siūloma atjungti karštą vandenį.

„Dabar laukiame leidimo. Jei jis bus gautas – skolininkams apribosime karšto vandens tiekimą. Tol kol jie susimokės“, – aiškino V.Valutis.

Tokia priemonė praktikoje taikoma gana dažnai. Kas mėnesį mieste be karšto vandens lieka po maždaug penkis skolininkus. Kaip pastebėjo V.Valutis, tokia prevencinė priemonė – labai veiksminga. Likę be karšto vandens skolininkai sukrunta padengti įsiskolinimus.

„Keisčiausia, kad niekas iš tų 19-os piktybinių neieško pagalbos. Juk galėtų kreiptis į paramos fondą, veikiantį prie savivaldybės, bet jie niekur neina ir nieko neprašo. Tikriausiai jaučiasi saugūs“, – svarstė V.Valutis.

Energetikos specialistai susiduria ir su kita problema – į skolas iki kaklo įbridę gyventojai neįsileidžia jų į namus. Durų neatveria jie ir valdininkams.

Anksčiau, pasak V.Valučio, buvo paprasčiau. Nemokantiems už šildymą buvo taikomos kitokios drausminančios priemonės, pavyzdžiui, elektros laidų nukirpimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius