Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 04 18

Skoloms grąžinti – specialiosios lėšos

Pusė milijono – „Rasų valdai“, pustrečio milijono – „Fegdai“, milijonas – „Keluvai“, per du milijonus – „Naujamiesčio būstui“. Tokio dydžio skolas suskubo grąžinti Vilniaus savivaldybė, išsigandusi, kad jų išieškojimo imsis antstoliai.
2008 metų skolas miesto tvarkdariams savivaldybei dabar tenka grąžinti iš specialiųjų programų lėšų.
2008 metų skolas miesto tvarkdariams savivaldybei dabar tenka grąžinti iš specialiųjų programų lėšų. / BFL/G.Savickio nuotr.

Miestą tvarkančioms įmonėms bus sumokėta iš programos „Socialinės apsaugos plėtojimas, skurdo bei socialinės atskirties mažinimas“. Anot sostinės administracijos direktoriaus Vytauto Milėno, tokia praktika, kai iš vienos programos lėšos perkeliamos kitai, nėra neįprasta. Taip esą daryta ir anksčiau norint sumokėti įsisenėjusias skolas.

Vilniaus savivaldybė siekė šiemet padidinti savo skolinimosi limitą ir tokiu būdu sumokėti viską, ką buvo skolinga ūkio subjektams už 2008–2010 metus. „Kažkodėl Vyriausybė, teikdama Seimui biudžeto projektą, padarė keistą sprendimą – mums pažadėjo, kad 2011 metais leis pasiskolinti 85 proc. savivaldybės biudžeto dydžio. Pirmame punkte taip ir užrašė, bet antrame punkte įrašė, kad grynasis skolinimosi limitas neturi viršyti 40 proc. Taip sakant, viena ranka davė, o kita atėmė“, – skundėsi V.Milėnas.

Anot V.Milėno, pirmiausia mokamos tos skolos, dėl kurių jau kreiptasi į teismą. „Įsivaizduokite, jeigu skola siekia milijoną, o antstoliams nustatyti tokie dideli išieškojimo procentai, tai reikėtų papildomai sumokėti dar šimtus tūkstančių litų“, – teigė V.Milėnas.

Bendra Vilniaus savivaldybės skola šiuo metu yra per 870 mln. Lt. 2011 metų sostinės biudžetas net nesiekia 1 mlrd. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius