-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 04

Skulptūros istoriją pavadino negražia kova

Ketvirtadienio rytą Klaipėdos vertybių apsaugos departamento vadovo Naglio Puteikio išplatintą žinią „Liberalų paminklas sąjūdžiui – ant svetimo antkapio“ patys liberalai pavadino nešvaria kova.

Ketvirtadienį buvo paviešinta, kad prieš metus statytam sąjūdžio paminklui panaudotas svetimas antkapis.

Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyriaus pirmininkas Artūras Šulcas išplatino laišką, kuriame atkreipiamas dėmesys, kad ilgiau nei metus stovėjusio paminklo istorinė vertė „išaiškėjo“ kaip tik paskutiniosiomis dienomis prieš Europos Parlamento rinkimus.

Viešumoje mesti kaltinimai Liberalų sąjūdžiui dėl saugomo antkapio panaudojimo paminklui sukurti esą neturi pagrindo. Praėjusiais metais Liberalai ėmėsi iniciatyvos Sąjūdžio 20-ųjų metinių proga pastatytį paminklą Klaipėdos parke. Gegužės 28 d. LR liberalų sąjūdis pasirašė autorinių darbų sutartį su klaipėdiečiu skulptoriumi Stasiu Mišeikiu. Sutartimi apibrėžta, kad S. Mišeikis įsipareigoja Užsakovo nurodymu iki 2008 m. liepos 6 d. sukurti skulptūrą ir vesti šio kūrinio autorinę priežiūrą iki skulptūros pastatymo Klaipėdos miesto Sąjūdžio parke.

„Liberalų sąjūdis nenurodinėjo skulptoriui kokį akmenį naudoti. Kaip ir nenurodinėtume dailininkui kokius dažus ar teptukus naudoti tapant paveikslą. Nesame ir kultūros paveldo ekspertai, kad galėtume įvertinti panaudoto akmens istorinę vertę. Autoriaus pareiga užtikrinti, kad kurdamas kūrinį jis nepažeis įstatymų ir kitų autorių teisių“,- pažymi A.Šulcas.

Kita vertus, BNS išplatintame pranešime skulptorius S. Mišeikis teigia, kad akmuo iš Skulptūrų parko paimtas su Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus, kuris prižiūri šį parką, atsakingų darbuotojų žinia ir leidimu.

Klaipėdos liberalai apgailestauja dėl to, kad mestas šešėlis tiek partijai, tiek Lietuvos sąjūdžiui, kuriam ir skirtas šis paminklas. Liberalai pasirengę bendradarbiauti su teisėsaugos institucijoms, jei jos ieškos šioje istorijoje tiesos, ir sieks, kad už pažeidimus atsakingi asmenys būtų išaiškinti.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius