Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 09

Skundas dėl Plikiuose nelegaliai ardomų automobilių pasitvirtino

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos rajono aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, gavę pranešimą, greitai nustatė asmenį, kuris Plikių kaime, Klaipėdos rajone, neteisėtai vykdė eksploatuoti netinkamų transporto priemonių ardymo veiklą. 
Nelegaliai ardomas automobilis
Nelegaliai ardomas automobilis

Nuvykus į Klaipėdos rajone gyvenančio pažeidėjo namus aplinkosaugininkai rado neteisėtai ardomus automobilius ir laikomas išardytų automobilių dalis. Jam buvo duotas privalomasis nurodymas susitvarkyti visas susidariusias atliekas ir priduoti atliekų tvarkytojams.

Užterštą teritoriją asmuo sutvarkė ir pateikė dokumentą, patvirtinantį, kad atliekos priduotos teisėtiems atliekų tvarkytojams.

Už neteisėtai vykdytą netinkamų transporto priemonių ardymo veiklą asmeniui surašytas administracinio nusižengimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 235 str. 4 d.

ENTP ardymo veikla neturint leidimo arba nesilaikant šiame leidime nustatytų sąlygų, fiziniams asmenims užtraukia baudą nuo 300 iki 560 eurų, juridinių asmenų vadovams – nuo 300 iki 1700 eurų ir kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1150 eurų.

Aplinkosaugininkai primena, kad norint vykdyti netinkamų eksploatuoti transporto priemonių ardymo veiklą būtina:

- Veiklą vykdyti tik negyvenamosiose patalpose. Tais atvejais, kai dirbama lauke, svarbu užtikrinti, kad teršalai nesusigertų į žemės paviršių.

- Turėti oficialias sutartis su atliekų tvarkytojais, kuriems perduodamos susidariusios pavojingosios ir nepavojingosios atliekos.

- ENTP gali surinkti ir apdoroti tik apdorojimo įmonės, turinčios galiojantį Taršos ar Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimą, kuriame apibrėžtos ENTP surinkimo ir apdorojimo sąlygos

Svarbu, kad transporto priemonių priežiūra, remontas ar ardymas, kaip ir kita žmogaus veikla, kuo mažiau kenktų aplinkai. Todėl, aplinkosaugininkai dirbdami įprastai, ir per akcijas, daug pastangų skiria, kad būtų išaiškinti neteisėti ENTP veiklos vykdytojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius