Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 05

Skuodiškiai sutrikę: ženklai draudžia į miestą įvažiuoti ir gyventojams

Skuodo ir aplinkinių kaimų gyventojai sutrikę dėl tvarkos, ribojančios judėjimą. Sudėti eismą draudžiantys ženklai neleidžia sugrįžti į namus ar nuvykti iki darbo. Pasipiktinimą žmonės išdėstė rajono valdžiai ir policijos pareigūnams.
Eismą draudžiantis ženklas suglimino ir Skuodo gyventojus. Jie išsigando, kad važiuodami į namus bus palaikyti pažeidėjais.
Eismą draudžiantis ženklas suglumino ir Skuodo gyventojus. Jie išsigando, kad važiuodami į namus bus palaikyti pažeidėjais. / 15min skaitytojo nuotr.

„Padėkite išspręsti problemą. Į Skuodo miestą nebeįmanoma įvažiuoti, visur sudėti draudžiamieji ženklai, policijos postų nėra. Norint įvažiuoti į Skuodą pasiimti vaiką iš darželio reikia pažeisti kelių eismo taisykles“, – pasakojo į 15min kreipęsis skuodiškis. Anot jo, policijos pareigūnai stovi atokiau „pasislėpę ir žiūri, kas pravažiuos pro ženklą, ir nubaus“. Skuodiškis pasigedo pareigūnų postuose. Esą tokie ženklai, draudžiantys eismą, stovėjo ir darbo dienomis. Tai glumina vietos gyventojus.

Skuodo rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Rokas Rozga teigė, kad situacija puikiai žinoma ir aptarta pasitarime savivaldybėje. Pareigūnai įpareigoti ženklus patraukti ir neklaidinti žmonių.

„Susidaro dvejopa situacija: į Skuodą yra trys įvažiavimai. Dviejuose buvo policijos postai, viename ženklas. Tačiau policijai nustojus budėt liko ženklas ir žmonės pasijuto pažeidėjais. Viena moteris, dirbanti Palangoje ar Kretingoje, pamačiusi ženklą suabejojo, ar gali grįžti į namus. Parašė laišką policijai, tačiau atsakymo negavo. Pareigūnai mums aiškino, kad laikosi protingumo kriterijaus ir žmonių, kurių gyvenamoji vieta Skuodas, arba darbo vieta čia, arba kurie turi priežasčių čia būti, nebaudžia“, – aiškino jis 15min.

15min skaitytojo nuotr./Įvažiavimas į Skuodą
15min skaitytojo nuotr./Įvažiavimas į Skuodą

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, Naujųjų metų savaitgalį į Skuodą bandė patekti 6 ekipažai, neturėję tam priežasties. Vienam buvo surašytas protokolas dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo.

Kaip informavo policijos atstovai, Vyriausybės nurodymu, pratęsus judėjimo ribojimus tarp savivaldybių, Skuodo r. PK pareigūnai taip pat vykdo eismo kontrolę dėl įvažiavimo į Skuodo miestą.

Pasak laikinai einančio Skuodo r. PK viršininko pareigas Juliaus Priedininko, pratęsus judėjimo ribojimus, kasdien įrengiami mobilūs patikros postai, kuriuose pareigūnai tikrina įvažiuojančius automobilius. Keletą įvažiavimų į Skuodą, pasak J.Priedininko, riboja įvažiuoti draudžiantys kelio ženklai, tačiau yra trys įvažiavimai į Skuodo miestą iš kelių Kretinga–Skuodas, Plungė–Skuodas ir Mažeikiai–Skuodas, kuriuose eismas ženklais neribojamas, mat juose dirba policijos pareigūnai.

„Prašome gyventojų būti supratingiems ir rinktis minėtus įvažiavimus į Skuodo miestą“, – ragino pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius