-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 23

Skurstantiems klaipėdiečiams išdalinta maisto už pusantro milijono litų

Labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“, metus veikiantis Klaipėdos regione, jau skaičiuoja rezultatus.
Rezultatus aptarė „Maisto bankas“, Klaipėdos savivaldybės atstovai bei rėmėjai.
Rezultatus aptarė „Maisto bankas“, Klaipėdos savivaldybės atstovai bei rėmėjai. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Pernai uostamiestyje surinkta ir nepasiturintiems išdalinta paramos maistu už 1,5 mln. litų.

„Trylika didžiųjų vilkikų – taip atrodytų 369 tonos per metus surinkto ir sunkiai galą su galu suduriantiems klaipėdiečiams išdalinto maisto. Pernai nepasiturinčius uostamiesčio gyventojus „Maisto bankas“ pamaitino arti milijono kartų“, – skaičius žėrė „Maisto banko“ Klaipėdos skyriaus vadovė Loreta Danupienė.

Daugiausia nepasiturintiems klaipėdiedčiams maisto gauta iš vieno prekybos tinklo parduotuvių.

Paskutinės galiojimo dienos paramos maistu išdalinta už beveik 700 tūkst. litų. Labiausiai nepasiturintiems asmenims „Maisto bankas“ išdalino paramos paketų už  224 tūkst. litų. Antra tiek maisto pernai per organizuotas akcijas prekybos centruose paaukojo klaipėdiečiai.

Miesto biudžetui pamaitinti tiek žmonių būtų kainavę gerokai brangiau. Pamaitinti žmogų labdaros valgykloje Klaipėdos savivaldybei kainuoja ne mažiau 3 litų, galime teigti miestui sutaupę 3 milijonus litų.

Anot L.Danupienės, didžiąją dalį lėšų labdaros fondui skyrė verslo bendrovės bei privatūs rėmėjai.
Paramos gauta ir iš banko, namų valdos.

„Miesto biudžetui pamaitinti tiek žmonių būtų kainavę gerokai brangiau. Turint omenyje, kad pamaitinti žmogų labdaros valgykloje Klaipėdos savivaldybei kainuoja  ne mažiau 3 litų, galime teigti miestui sutaupę 3 milijonus litų“, – teigė L.Danupienė.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė pritarė, kad dėl „Maisto banko“ ir sutaupoma, ir paremamas žmogus.

„Tokia parama yra geriau, nei pinigai. Tačiau nerimą kelia, kad žmonės prie labdaros gali labai priprasti“, – pripažino A.Liesytė.

Parama džiaugėsi ir neįgaliųjų centro „Klaipėdos lakštutė“ vadovybė. Esą taip jie galėjo paįvairinti maistą, kad ir sūreliais, jogurtu ar patiems išsikepti sausainių. Pernai ši įstaiga gavo maisto produktų už daugiau nei 11 tūkst. litų.

Klaipėdos informacijos ir paramos gausiai šeimai centras gavo paramos už daugiau nei 103 tūkst. litų. Sušelpta buvo apie 400 gausių šeimų.

Paramą maistu nepasiturintiems klaipėdiečiams „Maisto bankas“ dalina bendradarbiaudamas su Vakarų Lietuvoje veikiančių nevyriausybinių organizacijų tinklu bei Klaipėdos savivaldybės socialiniais darbuotojais.

Anot „Maisto banko“ direktorės Deimantės Žebrauskaitės, išvis per visą Lietuvą yra 12 darbuotojų ir 120 savanorių. Vien uostamiestyje talkina 26 savanoriai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius