Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 13

Škvalas Dzūkijoje: apversta jachta Dusioje, nuskalbta scena Bundoriuose

Šeštadienio pavakarę ir sekmadienio naktį Dzūkijoje šėlo gamta. „Tokios liūties nebuvome patyrę“, – po škvalo kalbėjo garsintojai, Punios šile, Bundorių kaime, vykusiame koncerte.
Škvalo nusiaubta gamta prie Dusios
Škvalo nusiaubta gamta prie Dusios / Alytausgidas.lt skaitytojų nuotr.

„… Bėga laukais…“, – dar spėjo sudainuoti maestro Alvydas Jegelevičius, tačiau dainos baigti negalėjo ir turėjo nuo scenos trauktis, nes tuo metu ją tiesiogine žodžio prasme „skalbė“ liūtis, vėjas jau vartė, plėšė renginio teritorijoje esančias palapines, virto šilo medžiai.

Trečius metus iš eilės surengtas „Bunda rokas“ atrodė jau neįvyks – sulytą ir nesaugia tapusią didžiąją sceną su aparatūra reikėjo nurinkti, tačiau atlikėjai iš Airijos, Australijos, Lietuvos ir Prancūzijos su organizatoriais nutarė groti toliau, niekur nedingo ir klausytojai, kurių iki vakaro suvažiavo dar daugiau.

Kol buvo jungiama nauja aparatūra, įrenginėjama koncertų aikštelė, o ja tapo ankstesniais metais pasirodymams naudotas kluonas, A.Jegelevičius akustinį pasirodymą surengė tvarte, o programoje neanonsuotas Aleksandras Makejevas – tiesiog eilėse tarp klausytojų.

VIDEO: Šeštadienį ledo gabaliukais Kauną talžė kruša

Žaibai, liūtis į Bundorius dar mėgino sugrįžti, tačiau daugiau niekam nepakenkė, klausytojai, jų automobiliai nenukentėjo, o atlikėjų būrys buvo netgi didesnis nei anksčiau planuota – koncertavo ne tik Andrius Abromavičius, Mantas Klimas bei Darius Mileris-Nojus, Ričardas Vymeris, Josh Johnstone su savo grupėmis, tačiau ir buvusios grupės „Vynas“ vokalistas Artūras Sikorskis.

Prognozuotą 30 laipsnių karštį ir jutiminę 50 laipsnių temperatūrą į škvalą gamta iškeitė ir kitose Dzūkijos vietose. Vadinamoje dzūkų „jūroje“ Dusioje vėjas jachtą apvertė su žmonėmis. Pirminiais duomenimis – niekas nenukentėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius