Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 28

Skysto muilo į fontaną pripylusio ir tuo „TikTok“ pasigyrusio paauglio laukia rimti nemalonumai – teks sumokėti

Vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip pila skystą muilą į fontaną ir su drauge džiaugiasi putomis, nufilmavęs jaunas vaikinas jį patalpino socialiniame tinkle „TikTok“, tuo užtraukdamas sau labai rimtus nemalonumus. Prasižengėlis jau nustatytas ir sulauks administracinės baudos, taip pat – reikalavimo atlyginti fontanui Vilniaus Rotušės aikštėje padarytą žalą, kuri siekia apie 4 tūkst. eurų.

Prieš savaitę, sekmadienio vakarą, Vilniaus senamiestyje šalia Rotušės esantis fontanas vėl putojo. Pirmadienį tai pastebėjusiems fontanus įrengiantiems ir prižiūrintiems bendrovės „Poolservice.LT“ darbuotojams teko imtis darbo ir jį sutvarkyti.

Kameros nėra, bet ir neprireikė

Šioje vietoje, kitaip nei kitur, kur fontanai įrengti pastaraisiais metais, bendrovė neturi vaizdo stebėjimo kameros, tad nusižengėliai galėjo būti užfiksuoti nebent miesto stebėjimo kameromis. Tačiau to neprireikė.

„Atsitiktinai – tiesiog internete pamatėme vaizdo įrašą, – apie tai, kaip pavyko labai greitai nustatyti skystą muilą į fontaną išpylusį vaikiną, 15min sakė „Poolservice.LT“ direktorius Mantvydas Šakalys. – Jis pats išsiviešino, įsidėjo į „TikTok“, mūsų programuotojas atsiuntė man nuorodą, parodė, kad va pats pila į mūsų fontaną skystą muilą, pats ir įsidėjo.“

Fontanas tuo metu jau buvo sutvarkytas. Anot M.Šakalio, jau pirmadienį iki vidurdienio padariniai buvo pašalinti – pakeistas vanduo, sureguliuota sistema. „Normali praktika – mes iš karto šaliname tuos trukdžius, nelaukiame, neieškome, tai darome paskui“, – teigė direktorius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Fontanas Rotušės aikštėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Fontanas Rotušės aikštėje

Žala gali būti daug didesnė

Jo teigimu, fontano sutvarkymas, priemonės kainavo apie 4 tūkst. eurų, tai reikės kompensuoti žalą padariusiam vaikinui arba jo tėvams. Toks neretai paaugliams būdingas elgesys gali pasirodyti kaip smagus pokštas, tačiau nuo skysto muilo užputojęs fontano vanduo sukelia visai nejuokingus gedimus, kuriuos pašalinti kainuoja labai brangiai.

Žala gali būti ir gerokai didesnė nei šįkart – siekti dešimt tūkstančių eurų ir dar daugiau, jei užputojęs vanduo pažeidžia pagrindinį vandens variklį ar kitą sudėtingą fontano mechanizmą. Kiek kainuoja remontas, priklauso nuo fontano techninių savybių ir sudėtingumo.

Šis vandalizmo atvejis smagus tik tiek, kad jis keliaus į kvailiausių nusižengimų kategoriją.

M.Šakalys pripažino, kad tokie pokštai su fontanais nėra retenybė ar naujiena. Šiuo atveju tik nustatyti pokštininką buvę lengva – jis aktyvus socialinių tinklų vartotojas, todėl jo duomenys iškart perduoti pareigūnams.

„Šis vandalizmo atvejis smagus tik tiek, kad jis keliaus į kvailiausių nusižengimų kategoriją. Padarius tai, kas užtraukia administracinę atsakomybę ir baudą, viešinti socialiniame tinkle nėra labai gudru. Labai tikimės, kad šis atvejis bus pamoka daugeliui ir fontanų sugadinimo atvejų mažės“, – vylėsi M.Šakalys.

Jis pastebi, kad panašių incidentų vėl padaugėjo, nors kelerius metus jų beveik nefiksuota.

„Šiemet pastaruoju metu padaugėjo. Buvo prieš kokius 5 metus labai intensyviai pilamos putos į fontanus, mes pradėjome dėti vaizdo kameras. Palangoje buvo didelė žala padaryta – nufilmavome merginą, kuri tokį pokštą iškrėtė, žala tada siekė apie 30 tūkst. litų (apie 8,6 tūkst. eurų). Viską išviešinome spaudoje, televizijose, tai ji, matyt, neatlaikė spaudimo ir pati atėjo į policiją. Tas įvykis kokiems 3-4 metams tikrai užkardė – niekur putų niekas nepylė arba labai retai. O šiemet vėl pradėjo“, – sakė M.Šakalys.

Kaip nusijuokė direktorius, karta pasikeitė, tad ana pamoka, matyt, jiems nebuvo žinoma.

Nubausti skystą muilą supylusį vaikiną teks Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams.

VIDEO: Skysto muilo į fontaną pripylusio ir tuo „TikTok“ pasigyrusio paauglio laukia rimti nemalonumai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius