Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 25

Dalia Grybauskaitė išvyko pailsėti į pajūrį, tačiau ką ten veikė, neskelbiama

Nors prezidentė Dalia Grybauskaitė oficialiai neatostogauja, vis dėlto valstybės vadovei irgi kartais reikia pailsėti. Tiesa, poilsį D.Grybauskaitė derina su darbu. Tačiau prezidentūra nelinkusi pateikti informacijos, kaip prezidentė leidžia savo laisvalaikį.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Prezidentės spaudos tarnybos nuotr.

„Ką ji veikė kitomis dienomis, aš nežinau. Tai yra privatus prezidentės laikas, apie jos savaitgalius mes neinformuojame“, – sakė D.Ulbinaitė.

Praėjusį ketvirtadienį prezidentė išvyko į pajūrį, kur susitiko su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir bendrovės „Klaipėdos nafta“ vadovais, apžiūrėjo galimą suskystintų gamtinių dujų terminalo statybos vietą. Nuo ketvirtadienio valstybės vadovės darbotvarkė buvo tuščia. O sekmadienį ryte joje atsirado įrašas, kad pirmadienį D.Grybauskaitė Klaipėdoje stebės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treniruotę. D.Grybauskaitė Klaipėdoje ne tik pabendravo su krepšininkais bei treneriais, bet ir davė interviu uostamiesčio radijo stočiai.

Negi dėl to, kad pasižiūrėtų, kaip treniruojasi krepšininkai, D.Grybauskaitė suvažinėjo iš Vilniaus į Palangą ir atgal? Prezidentės patarėja  Daiva Ulbinaitė  15min.lt patvirtino, kad valstybės vadovė savaitgalį praleido pajūryje. Tačiau jos darbotvarkėje nenurodoma, ką valstybės vadovė veikė per laisvas dienas.

D.Ulbinaitė teigė, kad penktadienį prezidentė dirbo – buvo susitikusi su Neringos meru Antanu Vinkumi. Tačiau tai – viskas, ką 15min.lt galėjo pasakyti valstybės vadovės patarėja.

„Ką ji veikė kitomis dienomis, aš nežinau. Tai yra privatus prezidentės laikas, apie jos savaitgalius mes neinformuojame“, – sakė D.Ulbinaitė. Patarėja pabrėžė nežinanti netgi to, kur pajūryje buvo apsistojusi prezidentė.

Per dvejus prezidentavimo metus D.Grybauskaitė neatostogavo nė karto. Ji tai aiškina tuo, jog jai, kaip valstybės vadovei, atostogos apskritai nepriklauso.

Iki D.Grybauskaitės prezidento pareigas ėjęs Valdas Adamkus kasmet ilsėdavosi Meksikos kurorte Ikstapoje, jis taip pat neslėpdavo, kad mėgsta savaitgaliais ilsėtis Palangoje esančiuose poilsio namuose „Auska“.

Apžiūrėjo turistams siūlomas vietas

Pirmadienį, anot naujienų agentūros BNS, duodama interviu radijo stočiai „Laluna“ prezidentė prasitarė pajūryje apžiūrėjusi visas turistams siūloma vietas ir daug ko pasigedusi.

„Trūksta (jūriniam turizmui – BNS) tikrai daug ko. Turime nuostabią gamtą, puikius žmones, bet, ko gero, dar trūksta paslaugų ir suvokimo, kas yra jūrinis turizmas, – sakė valstybės vadovė. – Teko pasižiūrėti visas sąlygas, kaip aptarnaujami turistai. Ne tik Klaipėdoje, bet ypač Neringoje trūksta ir švartavimosi vietų, ir tualetų, ir dokų, ir degalinių. Matyti, kad net farvateris sužymėtas vos ne kas tris kilometrus Kuršių mariose, nesimato kito bokštelio.“

Anot jos, palyginus su sąlygomis, pavyzdžiui, Gotlando saloje, matyti didelis skirtumas.
„Pas mus atvažiuoja tik didžiuliai entuziastai, o ne eiliniai turistai, o potencialas labai didelis“, – teigė prezidentė.

Pailsi darže ir miške

Viešėdama uostamiestyje D.Grybauskaitė radijo stočiai papasakojo, kad pailsi rūpindamasi savo sodinukais ir grybaudama.

„Šalia namo turiu nedidelį darželį, kur auginu įvairiausias žoles. Turiu ir vaiskrūmių, net šilauogių pasodinau. Truputį užsiimu ir gėlėmis“, – BNS cituoja D.Grybauskaitę.

Valstybės vadovė taip pat sakė rudenį mėgstanti grybauti, o paskui surinktas gėrybes mokanti skaniai marinuoti. Valstybės vadovė apgailestavo neturinti laisvalaikio ir laisvės veikti tiek, kiek norėtųsi. „Dabar tokio laiko nėra tiek daug, laisvalaikis šiek tiek ribotas. Neturiu laisvės tiek daug, kiek norėčiau turėti“, – prisipažino ji ir pridūrė pirmiausia po darbo į rankas imanti knygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius