Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 14

Šmaikščiame įraše D.Grybauskaitė „prabilo“ vairuotojų žargonu

Kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės pomėgis vairuoti sulaukė šmaikščių internautų dėmesio. Socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodė tariamas interviu su buvusia valstybės vadove, kuriame ji užkietėjusio vairuotojo stiliumi esą pasakoja apie laikus, kai buvo vežiojama, ir kuo važinėja dabar.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nusibosdavo sakyt vairuotojui: „Spustelk gazą!“

„Interviu“ pasirodė vairuotojams, „neabejojantiems automobiliais, kurių pavadinimas susideda iš daugiau nei iš 3 raidžių“, skirtoje grupėje „Pakruoje Žieds“.

Jame D.Grybauskaitės esą klausiama, ar buvo pasiilgusi vairavimo, kadangi 8 metus (iš tiesų prezidento kadencija trunka 5 metus – red. past.) teko sėdėti tik automobilio gale.

„Jūs neįsivaizduojat, kiek įgriso sėdėti gale, – tariamai atsako ji. – Paskutiniais metais dar visai gerai buvo, vežiojo su šituo septintu BMW, F01 kartos, bet pirmą kadenciją teko su W220 mersedesu, kiaušinlempiu.

Nuotr. iš „Facebook“/Į Dalios Grybauskaitės lūpas įdėta nemažai žargono
Nuotr. iš „Facebook“/Į Dalios Grybauskaitės lūpas įdėta nemažai žargono

Nors tai ir Bruno Sacco dizainas, bet nesijaučiau sėdinti tikrame Mercedes. Ir didžiausia bėda buvo, kai nusibosdavo vis sakyt vairuotojui „Autostradoj važiuojam, spustelk gazą!” Pasirodo jis jau dugną spausdavo, ten tebuvo S350 su atmosferiniu V6, 180 kilovatų, nelabai kabindavo ilgose atkarpose.“

Klausėjas „pasitikslina“, ar kadenciją baigusi prezidentė yra „labiau BMW žmogus“.

„Tikrai ne, tai nėra mano stilius. Kai pranešė, kad būsiu vežiojama su BMW, iš pradžių apsidžiaugiau, nes šitie naujesni adaptyvią pakabą turi su Sport režimu. Tą pačią minutę paprašiau, kad užsakytų arba trijų turbinų 750d, arba 750i kaip minimum, ir ne xDrive, nes priekis apsunkėja ir labiau plaukioja.

Nuotraukos iš Dalios Grybauskaitės feisbuko paskyros/Dalia Grybauskaitė
Nuotraukos iš Dalios Grybauskaitės feisbuko paskyros/Dalia Grybauskaitė

Bet jie vistiek paprastą šešiacilindrį benzą užsakė. Na, bet reikia skaidriam ir tolerantiškam būti, džiaugiuosi ir taip. Grandinė dar nebarška. Bet su medžio apdaila, kaip pensininkui.

Labiausiai man vistiek klasika patinka. Dabar nuomoju garažiuką prie Antakalnio poliklinikos, kuriame laikau Volvo 940 GLT. Winterbeaterių grupėj radau, jaunuolis pardavinėjo. Sakė, nevirintas. Tai kartais išlendu, kai nesimiega, prakošiu pro Valakus (Valakampius – red. past.), senus kelius prisimenu.

Stop kadras/Dalia Grybauskaitė išties mėgsta vairuoti
Stop kadras/Dalia Grybauskaitė išties mėgsta vairuoti

Ir ten ne šiaip 940, yra įdėtas B204 turbininis. Kažkur leidžia antifryzą, bet lygtai nieko. Pasikeičiau alyvą su kuro siurbliu ir važinėju.“

Prisiekusi vairuotoja

Nors pabaigoje pridėta, kad interviu išgalvotas, kai kurie komentatoriai pasipiktino, kad tai yra šmeižtas ir „pievos visiškos“.

Tačiau dauguma jau spėjusių pakomentuoti įrašą suprato, kad juokaujama, ir sureagavo šypsenomis. Tiesa, kai kurie prisipažino net patikėję interviu tikrumu, bet, pamatę tam tikro automobilio modelio pavadinimą, suprato apsigavę.

Keli teigė dar labiau juokęsi galvodami, kaip pati D.Grybauskaitė kalba tokius dalykus.

Prie įrašo pridėta nuotrauka, kurioje kadenciją baigusi prezidentė matyti už vairo. Tai yra kadras iš Donato Ulvydo filmo „Valstybės paslaptis“.

Nuotr. iš „Facebook“/Tariamas interviu su Dalia Grybauskaite
Nuotr. iš „Facebook“/Tariamas interviu su Dalia Grybauskaite

D.Grybauskaitė ne kartą yra viešai sakiusi, kad mėgsta vairuoti. Pavyzdžiui, dirbdama eurokomisare ir gyvendama Briuselyje (kur, beje ir pradėjo vairuoti – dar 1994-aisiais, kai pirmąkart ten dirbo) ji nuo pat pirmų mėnesių į darbą ir namo važiuodavo pati. Buvo pasilikusi tik vieną vairuotoją, kurio pagalbos prireikdavo tik dienos metu.

Tuomet dar tik būsima prezidentė pasakojo, kad neturi mėgstamo mašinos modelio ar tipo. Gyvendama JAV, kur dirbo diplomatinį darbą, D.Grybauskaitė priprato prie automatinės pavarų dėžės – mieste tokia esą patogesnė.

Ji atviravo nesanti itin drausminga vairuotoja, kartais paspaudžianti greičio pedalą stipriau, nei leidžiama, neišvengė ir baudų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius