Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 01

Smarkiai išaugo susidomėjimas ekologiškomis mokyklinėmis prekėmis

Prasidedant mokyklinių prekių sezonui jų pardavėjai pastebi, kad šiemet ekologiški gaminiai – ypač populiarūs.
Mokinukas
Mokinukas / 123RF nuotr.

Didžiausio Lietuvoje biuro reikmenų ir mokyklinių prekių tinklo „Officeday“ rinkodaros vadovė Aušra Kazanavičienė teigia, kad renkantis mokyklines prekes vis dažniau pagrindiniu rodikliu tampa kokybė ir prekės savybės, o ne kaina.

„Susidomėjimas ekologiškomis mokyklinėmis prekėmis vis didėjo kelerius pastaruosius metus, tačiau šiemet – ypač išaugo. Žmonės pastebėjo, kad rinktis kokybiškas, ilgai tarnausiančias ir draugiškas aplinkai bei vaikui prekes tikrai apsimoka“, – sako A.Kazanavičienė.

Ekologiškos mokyklinės prekės yra pagamintos iš natūralių medžiagų. Tai ypač aktualu pačių mažiausiųjų mokinukų tėvams, kurie žino, kaip yra svarbu, kad vaiką suptų saugūs ir sveikatai nekenksmingi daiktai.

„Ekologiškos akvarelės, pieštukai, kreidelės, flomasteriai yra bekvapiai, nenuodingi. Ekologiškų flomasterių rašalas gaminamas iš maistinių dažų, klijai pagaminti vandens pagrindu, tad nieko neatsitiks, netgi jei šios medžiagos patektų į vaiko burną. Be to, jos lengvai nuvalomos ar nuplaunamos nuo rankų, drabužių bei kitų paviršių – mamos labai vertina, kad dėl to nebereikia vargti“, – ekologiškų prekių privalumus vardija A.Kazanavičienė.

Didelė dalis ekologiškų prekių yra pagamintos iš perdirbtų medžiagų. Tušinukai – iš plastikinių butelių ar perdirbto bioplastiko, sąsiuviniai, bloknotai, užrašų knygutės ir kiti popieriaus gaminiai – iš perdirbto popieriaus. Todėl perkantieji ekologiškas prekes prisideda prie gamtos išteklių tausojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius