Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 12 12

Smilgiuose – švaresnis ir gilesnis tvenkinys: bendruomenė tai vadina geriausia dovana

Smilgių bendruomenė prieš pat didžiąsias metų šventes džiaugiasi neseniai baigtais populiariausio Smilgių tvenkinio valymo darbais. Šį įvykį smilgiečiai prilygina stebuklui ir jį vadina geriausia kalėdine dovana.
Tvenkinio tvarkymo darbai
Tvenkinio tvarkymo darbai / www.jp.lt nuotr.
Temos: 2 Smilgiai Tvenkinys

Reprezentacinė Smilgių vieta

„Tai ne Kalėdų stebuklas, o mūsų gerbiamo mero Povilo Žagunio pažado išpildymas“, – teigė Smilgių bendruomenės centro „Bitė“ pirmininkė Asta Kačarauskienė. Ji džiaugėsi ir bendruomenės vardu dėkojo Panevėžio rajono savivaldybės merui, nes liepos mėnesį vykusiame ataskaitiniame susirinkime išklausęs bendruomenės prašymą, anot A. Kačarauskienės, meras pažadėjo, kad bus skirta lėšų tvenkinio valymui.

„Tai vienintelis Smilgių tvenkinys, kuriame žmonės rinkdavosi maudytis. Jame buvo atsiradęs kažkoks užkratas, nes po maudynių gyventojus išberdavo. Ten bendruomenė yra įrengusi poilsio vietą, tiltelį, sūpynes vaikams ir kitus įrenginius, norėjome ir toliau naudotis šia vieta. Prašėme Rajono savivaldybės, konkrečiai mero P. Žagunio, kad mums pagelbėtų ir finansuotų tvenkinio išvalymą, nes čia mūsų susirinkimų vieta. Ant kalnelio esame įrengę trispalvį Smilgių kaimo užrašą, kuris puikiai matosi važiuojant nuo Šiaulių kelio. Tai kaip ir reprezentacinė mūsų vieta, todėl mums svarbu, kad ji būtų graži“, – sakė A.Kačarauskienė.

Organizuos talką

Bendruomenės pirmininkė džiaugėsi, kad nors darbams atlikti savivaldybė skyrė lėšų, gyventojai taip pat aktyviai prisidėjo savo darbu.

„Dėkoju Jonui ir Danguolei Čepurnoms, kurie tapo mūsų bendruomenės patikėtiniais ir visada buvo šalia, kai reikėjo pasitarti, paplanuoti. Dėkoju Algimantui Pamarnackui už parvežtą smėlį paplūdimiui, Adomui Žukaičiui – už pagalbą suvežant, išlyginant“, – pagalbininkus vardijo A.Kačarauskienė.

Pavasarį bendruomenė organizuos talką, kurios metu planuojama aplink tvenkinį užsėti žolytę, apsodinti kalnelius pušaitėmis. Na, o bendruomenės vyrai jau tariasi, kaip pavasarį įžuvinti išvalytą tvenkinį.

Ir gražiaus, ir saugiau

Smilgių seniūnijos seniūno pavaduotojos Tatjanos Kondratavičienės duomenimis, tvenkinio valymui ir gilinimui Panevėžio rajono savivaldybės skyrė dešimt tūkstančių eurų. Darbus atliko bendrovė „Panevėžio melioracija“.

„Kaip ir buvo suplanuota, lapkričio pabaigoje įmonė baigė atlikti tvenkinio valymo darbus, todėl jau pavasarį lankomiausia ir populiariausia Smilgių vieta bus dar gražesnė, švaresnė ir saugesnė“, – džiaugėsi T.Kondratavičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius