Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 15

Smiltynės perkėlai 2009-ieji buvo pelningi

Sumažinusi reisų skaičių ir sutaupiusi kitų lėšų valstybinė bendrovė Smiltynės perkėla 2009 metus baigė pelningai.
Geriausiomis vasaros dienomis keltai per Kuršių marias į Smiltynę perkeldavo apie 2500 automobilių.
Pernai keltais kėlėsi 14 proc. mažiau žmonių nei ankstesniais metais, o transporto priemonių perkelta dešimtadaliu mažiau. / Ginos Kubiliūtės nuotr.

Pasak bendrovės direktoriaus ekonomikai Tomo Masio, sumažėjus keleivių, transporto srautui, pernai reisų skaičių teko sumažinti net 18 proc. Pernai bendrovės keltai įvykdė 23,6 tūkst. reisų, 2008 metais – beveik 29 tūkst. T.Masys teigė, kad pagal šiuos rodiklius bendrovė grįžo į 2005 metų lygį.

„Keleivių pernai perkelta 14 proc. mažiau, o transporto priemonių – 10 proc. Jei visa tai paverstume skaičiais, keleivių buvo 311 tūkst. mažiau, o transporto priemonių – 55 tūkstančiais“, – sakė T.Masys.

Įvykdžius mažiau reisų, apie 1,5 mln. Lt, tai yra dešimtadaliu, sumažėjo ir 2009 metų pajamos, kurios siekia 13,7 mln. Lt. Anot T.Masio, kadangi mažiau pinigų išleista keltų kursavimui, daugiau lėšų ir sutaupyta. Sąnaudas teigiamai veikė pernai itin sumažėjusios tarpbankinės palūkanos, mat bendrovė už tris keltus – „Žalgirį“, „Neringą“ ir „Baltiją“ – moka paskolas. Už paskutinį keltą bendrovė paskolą ketina baigti mokėti 2019 metais.

„Kaip žinoma, palūkanos buvo tik vieno procento, tad jų sumokėjome pusę milijono mažiau. Sutaupėme ir darbo užmokesčio. Nors jis nebuvo mažintas, darbuotojai dirbo mažiau valandų. Sudeginta ir mažiau degalų, jie pernai buvo pigesni, prireikė mažiau remonto darbų, nes nebuvo didesnių įvykių, tad metus baigėme pelningai“, – sakė direktorius ekonomikai.

T.Masys prognozavo, kad šiemet keleivių skaičius dar kris 3–5 proc., manoma, kad apie pora procentų sumažės ir transporto priemonių perkėlimas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius