Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 03

ŠMM: mokykla pati gali rinktis elektroninį ar popierinį dienyną

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) sulaukusi tėvų skambučių ir klausimų dėl elektroninių dienynų naudojimo mokyklose, informuoja, kad elektroninis dienynas nėra privalomas. Tačiau yra sudaryta galimybė mokykloms, kurios pildė spausdintą dienyną ir buvo susipažinę su elektroninio dienyno naudojimo tvarka ir galimybėmis, nebepildyti spausdinto, bet naudoti elektroninį dienyną.
Vaikai.
Mokiniai / „15min" archyvo nuotr.

Nuo šių mokslo metų daugiau kaip 100 Lietuvos mokyklų atsisakė įprastinių popierinių dienynų ir mokinių ugdymo apskaitą tvarkys tik elektroniniame dienyne.

Pasak ŠMM išplatinto prenšimo, sprendimą, kokį dienyną – elektroninį ar popierinį – naudoti, priima pačios mokyklos.

Jei mokykla turi galimybę įsigyti bei išlaikyti elektroninį dienyną, užtikrinti saugų jo naudojimą, mokytojai turi galimybę naudotis kompiuterine technika pamokoje bei turi pakankamai kompiuterinio raštingumo žinių ir gebėjimų, ji gali priimti sprendimą naudoti elektroninį dienyną.

Mokykla, prieš pradėdama naudoti elektroninį dienyną, sudaro sutartį su paslaugų teikėju (elektroninio dienyno gamintoju) ir numato elektroninio dienyno naudojimo sąlygas, viena iš jų – paslaugos kaina. Vienų gamintojų elektroniniai dienynai yra nemokami, kiti gamintojai yra nustatę tam tikrą mokestį, tačiau pati mokykla priima sprendimą dėl elektroninio dienyno gamintojo pasirinkimo.

Jei mokykla sudaro sutartį su elektroninio dienyno gamintoju, kurio paslauga mokama, ji tam gali skirti mokinio krepšelyje numatytas lėšas (20 Lt mokiniui per metus skiriama informacinėms ir komunikacinėms technologijoms diegti ir naudoti, taip pat ir elektroniniams dienynams tvarkyti). Pažymius, pamokos turinį, pamokų lankomumą mokinių tėvai iš elektroninio dienyno sužino nemokamai. Jei tėvai pareiškia pageidavimą gauti papildomas paslaugas, pvz., SMS žinutes, tuomet už jas susimoka.

Elektroninio dienyno, kaip ir popierinio dienyno, pagrindinė funkcija – duomenų apie mokinių pasiekimus kaupimas. Naudodamiesi el, dienynu mokinių tėvai gali kiekvieną dieną stebėti vaiko lankomumą, pažangumą, mokyklos administracijos, klasės vadovo informaciją ir pranešimus. Mokytojams sumažėja darbo krūvis – nebereikia tikrinti ir pildyti pasiekimų knygelių, jie gali operatyviau bendrauti su tėvais, greičiau paruošia klasės ataskaitas. Tačiau jei tėvai neturi prieigos prie elektroninio dienyno, mokykla privalo juos informuoti kitais būdais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius