-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 14

Smurtaujančių paauglių istorija Klaipėdoje atvėrė opą: trūksta specialistų

Klaipėdoje smurtaujančių paauglių istorija atvėrė problemą: uostamiestyje trūksta specialistų, kurie padėtų laiku pastebėti nusikalsti linkusius vaikus ir jiems padėti.
Girtaujantis paauglys
Girtaujantis paauglys / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Klaipėda Smurtas

Pirmadienį Klaipėdos savivaldybėje vėl rinktasi į pasitarimą dėl smurtaujančių paauglių, pastaruoju metu gąsdinusių Sendvario progimnazijos bendruomenės narius ir gretimų namų gyventojus.

Trys smurtavusios grupuotės nariai išaiškinti, du suimti.

„Problemos yra, galbūt jos ne tokios aštrios, kaip nušvietė žiniasklaida. Iš tiesų tai nėra tik Klaipėdos problema, paaugliai linkę nusikalsti visoje Lietuvoje. Tačiau tai rodo, kad turime daugiau bendradarbiauti ir stengtis, kad tokių problemų ateityje būtų mažiau“, – kalbėjo Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis.

Per pasitarimą išaiškėjo, jog Klaipėdoje yra tik vienas tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorius, o kitose savivaldybėse tokias pareigybes užima ir 12 specialistų.

Prieš kelerius metus Vyriausybės savivaldybėse paskirtų tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorių tikslas – užtikrinti švietimo, socialinių ir sveikatos priežiūros paslaugų tiekimą vaikams ir jų tėvams ar globėjams.

Klaipėdos miesto savivaldybėje tokias pareigas užima tik vienas asmuo. „Paaiškėjo, kad kitose savivaldybėse koordinatoriai turi pagalbininkų. Vienur dirba net 12, kitur – 8”, – pažymėjo A.Cesiulis.

Tačiau, kaip pažymėjo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė, papildomus etatus jau turi steigti savivaldybės.

„Visos priemonės, kaip pažaboti vaikų netinkamą elgesį, yra. Numatytas visas kelias, visi žingsniai, nieko naujo neišrasi. Tačiau svarbu pastebėti kuo ankstesniame amžiuje, dar darželyje. Su 13-14 metų paaugliu dirbti jau sunku“, – teigė valdininkė.

Anot jos, svarbu, kad mokyklos laiku informuotų apie problemą. Taip pat reikia peržiūrėti sutartis tarp mokyklų ir tėvų: įpareigoti šiuos prisiimti daugiau atsakomybės už vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius