Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2009 12 20

Sniegas Kaune tapo iššūkiu vairuotojams

Savaitgalį iš dangaus gausiai krisdamas sniegas Kauno gatvėse kėlė tikrą chaosą – net ir lėtai, atsargiai važiuojantiems vairuotojams nepavyko išvengti avarijų.
Pabarstytose ir nuvalytose pagrindinėse miesto gatvėse eismo sąlygos vakar buvo neblogos, tačiau nuošalesnėse gatvelėse vairuoti itin sudėtinga.
Pabarstytose ir nuvalytose pagrindinėse miesto gatvėse eismo sąlygos vakar buvo neblogos, tačiau nuošalesnėse gatvelėse vairuoti itin sudėtinga. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visą šeštadienio naktį gausiai snigus, miesto gatvės buvo tapusios itin slidžios. Nors sutartį su savivaldybe turinčios bendrovės „Kelių remonto grupė“ (KRG) vadovai gatvių barstymo techniką į miestą norėjo išleisti dirbti dar naktį, tai jiems pavyko padaryti tik šeštadienį ryte.

„Pradėti dirbti naktį mums neleido savivaldybė. Kai ryte gavome leidimą, jau buvo šiek tiek per vėlu, nes po miestą jau važinėjo automobiliai, kurie suplakė sniegą ir šis virto ledu“, – aiškino KRG generalinio direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Norkus.

Išaugo avarijų skaičius

Apledijusios gatvės vairuotojams tapo tikru iššūkiu. Nors vairuotojai stengėsi būti itin atsargūs, šeštadienį Kaune užfiksuota žymiai daugiau avarijų nei įprasta. Anot Kauno policijos budėtojų, vieno incidento metu nukentėjo du žmonės.

Šeštadienį vakare, kai į ledą sušalusį sniegą druska jau buvo kiek aptirpdžiusi, į gatves išvažiavo sniego valymo mašinos. Kadangi sekmadienio naktį vis dar snyguriavo, ankstų sekmadienio rytą, maždaug 6 val., KRG barstymo technika vėl išvažiavo į gatves.

„Šįkart darbą galėjome pradėti laiku, tad viskas buvo žymiai geriau. Nors gatvės gana slidžios, eismo situaciją mieste galėčiau vertinti kaip visai neblogą“, – sekmadienį „15min“ tikino M.Norkus. Galbūt dėl to, jog gatvės buvo pabarstytos laiku, o gal ir dėl to, jog vakar sniego buvo kur kas mažiau, situacija Kauno gatvėse buvo kur kas ramesnė.

„Mieste įvyko kelios smulkios avarijos, tačiau šiandien kur kas ramiau. Juo labiau kad ir automobilių gatvėse nėra daug. Vis tik sekmadienis, lauke šalta, tad žmonės per daug niekur nevažiuoja“, – teigė Kauno policijos budėtojas.

Anot sinoptikų, orai artimiausiomis dienomis atšils, tačiau kone kasdien turėtų snigti. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius