Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 25

Sniegas valomas, ledas – ne

Dalies kiemsargių paslaugų atsisakiusi Vilniaus miesto savivaldybė daugiabučių kiemų valymą organizuoja centralizuotai. Kasti sniego siunčiami maži traktoriai, tačiau kovai su ledo sluoksniu trūksta pinigų.
Vilniečiai piktinasi, kad daugiabučių kiemuose tik nukasamas sniegas, o ledas paliekamas likimo valiai.
Vilniečiai piktinasi, kad daugiabučių kiemuose tik nukasamas sniegas, o ledas paliekamas likimo valiai. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Ledas Sniegas

Anot savivaldybės Komunalinio ūkio departamento direktoriaus Virginijaus Paužos, savivaldybė daugiabučių kiemus valo nuo sausio 6 dienos. „Bendradarbiaujame su seniūnijomis, o šios – su namų administratoriais. Namų laiptinėse iškabinami skelbimai, kad gyventojai patrauktų automobilius“, – teigė V.Pauža. Paskirtą dieną atvažiuoja traktoriai, nuvalo ir išveža sniegą.

Tačiau vilnietis Tomas, gyvenantis Justiniškėse, pasipiktino, kad sniegas valomas be tikslo. „Juk dabar sniegas yra suplūktas, kiemuose – ledas. Atvažiavo traktorius, pasisukinėjo ir išvažiavo. O kiek pinigų tam reikėjo?“ – klausė vilnietis.

Paklaustas, ar siųsti valymo techniką į daugiabučių kiemus yra efektyvu ir sostinėje sumažėjus kritulių kiekiui, V.Pauža sutiko, kad traktoriai ledo nenugrandys, tačiau aiškino, jog jie gali pašalinti vis dar esantį sniegą. „Jeigu automobiliai patraukiami, sniegas nukasamas efektyviai. Tačiau ledo barstyti druska mes nežadame – tam nėra pinigų“, – sakė pašnekovas.

V.Paužos tvirtinimu, išvalyti 100 kvadratinių metrų kiemo važiuojamosios dalies kainuoja 77 litus, o 100 kvadratų stovėjimo vietų – 62 litus. Savivaldybės atstovo duomenimis, šiuo metu mieste išvalyta per 500 kiemų. Anot V.Paužos, šie darbai finansuojami iš anksčiau sutaupytų pinigų. „Atsisakydami kai kurių kiemsargių paslaugų, rudenį sutaupėme lėšų. Dabar jas ir naudojame“, – kalbėjo jis.

Komunalinio ūkio departamento vadovas tikino, kad savivaldybė kiemus valys, kol reikės. „Be abejonės, žmonės taip pat galėtų imtis iniciatyvos ir susiorganizavę nusikasti kiemą patys“, – užsiminė V.Pauža.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius