Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 21

Sniegas vežamas jau iš visos Klaipėdos (nuotraukos)

Iki šiol klaipėdiečiai negalėjo džiaugtis operatyviu tvarkdarių darbu kovojant su sniego kalnais. Laimei, dabar jau sniegas pradėtas vežti ne tik iš senamiesčio, bet ir viso miesto.
Sniegas išvežamas į aikšteles, esančias Žardėje bei Pievų gatvėje. 2010 m. gruodžio 21 d.
Sniegas išvežamas į aikšteles, esančias Žardėje bei Pievų gatvėje. 2010 m. gruodžio 21 d. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Įmonės „Klaipėdos želdiniai“ darbuotojai uostamiesčio senamiestį nuo sniego vadavo daugiau kaip prieš savaitę – gruodžio 12-ąją.  Pasak įmonės direktoriaus Gedimino Valašino, tai buvo vienintelis kartas kai jie gabeno sniegą. „Sniegą mes valome rankiniu, o ne mechaniniu būdu, todėl brangesni ir tokios paslaugos įkainiai. Rankų darbas yra brangesnis ir lėtesnis, tačiau aplinka lieka žymiai švaresnė, tvarkingesnė, juk technika ne visur gali privažiuoti“, – aiškino G.Valašinas.

Gruodžio 12 dieną „Klaipėdos želdiniai“ iš senamiesčio išvežė apie 490 kub. m sniego. Vieno kubinio metro sniego išvežimo kaina buvo apie 34 Lt.

Klaipėdos savivaldybei toks įkainis pasirodė per didelis, tad buvo paskelbtas konkursas sniego išvežimui. Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, dabar sniego išvežimu rūpinasi įmonės „Vakarų švara“ ir „Žemkasa“. Vieno kubinio metro sniego išvežimas iš šiaurinės Klaipėdos dalies miestui kainuoja 8.20 Lt, iš pietinės – 4.56 Lt.

„Kainos skiriasi, nes tokias buvo pasiūlę konkurse laimėjusios įmonės“, – tvirtino L.Dūda.

Anot jo, anksčiau sniegas buvo vežamas iš senamiesčio, o dabar ir iš kitų Klaipėdos gatvių.

„Jokių terminų nėra, kiekvienu konkrečiu atveju žiūrėsime, kada sniegą reikės išvežti, o kada ne“, – sakė L.Dūda. Ypač didelis dėmesys skiriamas miesto autobusų stotelėms, būtent iš jų pirmiausiai vežamas susikaupęs sniegas, kad nekiltų trikdžių viešajam transportui.

Pastarosiomis dienomis iš uostamiesčio jau išvežta keli tūkstančiai kubinių metrų sniego. Jis yra gabenamas į aikštelės, esančias Žardėje bei Pievų gatvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius