2011 09 10

Šnipiškėse – trečias gaisras per dvi dienas

Šeštadienį jau trečią kartą per 24 valandas malšinti ugnies į sostinės Šnipiškių rajoną atskubėję ugniagesiai nelinksmai juokavo, kad čia jau reikėtų įsteigti postą – pastaruoju metu vis dažniau siautėja mįslingi padegėjai.
Gaisras Šnipiškėse rusgėjo 10 dieną
Gaisras Šnipiškėse rusgėjo 10 dieną

Registrų centro statybų metu įmonės „Vėtrūna“ rangovų reikmėms naudotas mūrinis trijų aukštų namas buvo iš dalies renovuotas, pakeisti langai ir durys, tačiau dabar jame senokai niekas nesilanko.

Savivaldybės pašonėje dunksantys statiniai tapo vandalų ir valkatų taikiniu – pirmiausia buvo apipurkšti dažais, paskui išmušta keletas langų, o dar vėliau – pradėti sistemingai padeginėti.

Gaisrai Šnipiškėse buvo paplitę iki pat krizės pradžios, bet vėliau bankrutavus nevykusių statybų projektų savininkams, išdegintuose plotuose liko dykynės. Ugniagesiai pastebi, kad padegėjų stilius pasikeitė – anksčiai buvo deginamos medinės lūšnos, o dabar – tvirti mūriniai pastatai, kurių patalpose yra likę baldų ar prinešta šiukšlių.

Padegėjai smaginosi ir penktadienį: buvo padegtas ne tik šis Giedraičių gatvėje esantis namas, bet ir gerokai didesnis trijų aukštų statinys Lvovo gatvėje, Europos prekybos centro pašonėje. Pastarąjį gaisrą iki vidurnakčio gesino gausios ugniagesių pajėgos. Dėl visų atvejų pradėtas ikiteisminis tyrimas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius