Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 17

Šnipiškių medinukuose – ir savivaldybės būstai: be patogumų, kai kurių netikslinga remontuoti

Kokios turėtų būti Šnipiškės, kurių dalis vis dar medinė? Šis klausimas jau ne vienerius metus sklando tarp medinių namų ir čia pat esančių dangoraižių, tačiau atsakymo iki galo negali pateikti ir Vilniaus savivaldybės darbuotojai, tuos medinukus neretai matantys per savo langus. Šiuo metu bandoma įsiklausyti į vietos gyventojų poreikius ir sudėlioti aiškias taisykles. Tačiau vietiniai gyventojai baksnoja pirštu, kad pati savivaldybė čia turi turto, va tik rūpestis juo abejotinas.
Sostinės Šnipiškių mikrorajonas ir jo medinukai
Sostinės Šnipiškių mikrorajonas ir jo medinukai / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Programa Šnipiškių dvasiai pažinti

Šiemet Vilniaus miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyrius atlieka kultūros paveldo apskaitos dokumentų tikslinimą remdamiesi tyrimais, bei inventorizuoja iki šios dienos išlikusius Šnipiškių medinius pastatus, kuriančius išskirtinę urbanistinę struktūrą. Kartu, kaip tikina Vilniaus miesto savivaldybė, „skiriamas dėmesys ir dialogui su medinių Šnipiškių gyventojais“.

Pirmasis toks dialogas buvo savivaldybės sausio pabaigoje įvykęs susitikimas su susidomėjusia vietos bendruomene, aptartos galimos veiklos, išklausyti gyventojų poreikiai ir idėjos.

„Šiais metais organizuojamų veiklų tikslai: kartu su bendruomene sustiprinti Šnipiškių identitetą; aptarti ir aiškiai pateikti „taisykles“, kaip šioje vietovėje turėtų būti saugomi mediniai namai ir vykdoma nauja plėtra; aptarti, kaip paveldosauga ir plėtra gali tvariai ir darniai veikti su istoriniu urbanistiniu Šnipiškių išskirtinumu – vietos dvasia.

Taip pat siekiama paskatinti medinėse Šnipiškėse gyvenančius žmones saugoti ir puoselėti medinukus kartu atsižvelgiant į jų galimybes ir socioekonominę vietovės situaciją“, – po susitikimo pranešime vilnius.lt rašė jo organizatoriai.

Pačios savivaldybės turtas irgi čia

Susitikime dalyvavę Šnipiškių gyventojai sako, kad jiems liko daugiau klausimų, nei jie sulaukė atsakymų.

Plačiau: Medinių Šnipiškių problemos – nuo buities iki bendruomenės ignoravimo ar konfliktų dėl ekskursijų.

Šalia kitų klausimų, Giedraičių seniūnaitė Dalia Cibauskaitė sako pasigedusi tokioje diskusijoje tų savivaldybės ar jos įmonių specialistų, kurie rūpinasi čia esančiu savivaldybės turtu – būstais. Jie esą neretai tikrai nėra pavyzdiniai: be patogumų, apleisti, neremontuotini. O ir prižiūrimi chaotiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius