-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 18

„Šnipiškių ūkio“ vadas praslydo

Trečiadienis sostinės tarybos posėdyje virė aistros, liejosi epitetai, priimta nemažai miestui reikalingų sprendimų. Tačiau posėdyje meras Juozas Imbrasas nesiryžo teikti svarstyti žiniasklaidos linksniuojamo „Šnipiškių ūkio“ vadovo Vidmanto Tamulionio atleidimo klausimo.
Vidmantas Tamulionis
Vidmantas Tamulionis / „Scanpix“ nuotr.

Korupcijos šešėlio persekiojamas „Šnipiškių ūkio“ laikinai direktoriaus pareigas einantis V.Tamulionis liko poste iki kito tarybos posėdžio. Po ilgų diskusijų klausimas dėl jo atleidimo tarybos svarstytas nebuvo, nors seniūnų sueigoje nutarta „Šnipišių ūkio“ vadovą atleisti.

„Pavėlavote užregistruoti klausimą, negaliu jo teikti svarstyti“, – reziumavo meras.

Tokį mero pareiškimą tarybos opozicijos atstovai pavadino „savivaldžiavimu“ ir ketina kreiptis į etikos sargus. Kritikos merui negailėjo ir valdančiosios daugumos partneriai socialdemokratai. „Jūsų kaip mero autoritetas mano akyse krito 7 proc.“, – suskaičiavo tarybos narys socdemas Audrius Rudys.

Jam antrino vienas opozicijos lyderių, Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Algimantas Vakarinas. „Man mero autoritetas sumenko 50 proc.“, – tikino liberalcentristas.

Poste neliks

V.Tamulionis įtariamas grobstęs lėšas „Šnipiškių ūkio“ valdomoje Kalvarijų turgavietėje. Prieš porą savaičių darbą turgavietėje baigė savivaldybės administracijos suburta komisija. Pastaroji, per savaitę atlikusi tyrimą, lėšų grobstymo įrodymų neaptiko, tačiau išvadose pabrėžė, kad Kalvarijų turgaus buhalterija vedama „netvarkingai“, o „chaotiškos turgaus vidaus taisyklės sudaro sąlygas korupcijai“.

„Su komisijos išvadomis supažindintas ir vadovas. Rengiami dokumentai, kaip būtų galima pertvarkyti Kalvarijų turgavietės valdymą, galbūt steigti prižiūrinčią viešąją įstaigą“, – aiškino savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

Pasiūlymai, kaip reorganizuoti turgavietę, tarybai turėtų būti pateikti jau kitą posėdį. Sunkiai tikėtina, pasak G.Palucko, kad dabartinis vadovas liks savo poste. Pats V.Tamulionis visą darbo dieną buvo „itin užsiėmęs“ ir laiko atsakyti į žurnalistų klausimus nesurado.

Pakurstė aistras

Taryboje vakar įregistruota nauja „Fronto“ frakcija, vienijanti 3 narius, kuriai vadovauja Algirdas Paleckis. A.Paleckiui pavyko į savo pusę palenkti socialdemokratę Jūratę Žeimienę ir buvusį Nepriklausomos frakcijos atstovą Olegą Gluchovą. Neatmetama galimybė, kad naujoji frakcija prisijungs prie valdančiosios Tvarkos ir teisingumo (TT) ir socialdemokratų daugumos. Už tai jiems gali būti pasiūlytas vienas iš laisvų vicemero postų.

Pirmadienį politinę stovyklą pakeitė dar viena Vilniaus tarybos narė - valdančiosios frakcijos atstovė Genovaitė Karolina Meilūnienė perbėgo į opozicinę Liberalcentristų frakciją. G.Meilūnienė yra ir „Šnipiškių ūkio“ direktoriaus pavaduotoja Kalvarijų turgaus valdymo klausimais.

Tokie pasikeitimai kursto aistras dėl galimo Vilniaus miesto valdžios pasikeitimo. Neoficialiai skaičiuojama, kad susiformavęs liberalcentristų ir konservatorių blokas turi 20 narių – tiek pat kiek ir valdančioji koalicija, ir tarybos likimą gali spręsti likę 11 tarybos narių, priklausančių Liberalų sąjūdžiui, „Fronto“ ir Nepriklausomai frakcijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius