Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 28

„Snoro“ indėlininkų ir kreditorių asociacija siūlys savo bankroto administratoriaus kandidatūrą

Lietuvos bankas pirmadienį Vilniaus apygardos teismui pasiūlė skirti bankrutavusio „Snoro“ administratoriumi UAB „Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biuras“. Asociacija gerbia Lietuvos banko pasirinkimą, tačiau ketina pasinaudoti įstatymo suteikiama teise teismui pasiūlyti ir savo kandidatą. Tai padaryti ketinama artimiausiu metu, rašoma asociacijos pranešime spaudai.
„Snoras“ logotipas
„Snoro“ logotipas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Asociacija ketina aktyviai stebėti ir vertinti „Snoro“ bankroto procedūrą, kurios eiga ir rezultatai itin reikšmingi banko indėlininkams ir kreditoriams. Bankroto administratoriui teks iki šiol Lietuvoje nematytas darbo krūvis ir atsakomybė, todėl jo kandidatūrai turi būti keliami itin aukšti reikalavimai. Centrinio banko pasiūlyta bendrovė yra nemažą patirtį turinti įmonė, tačiau nerimą kelia faktas, kad šiuo metu ji administruoja daugiau nei 30 bankrutavusių įmonių ir dar tiek pat restruktūrizuojamų, todėl kyla abejonių, ar jiems užteks pajėgumų. Atsižvelgdami į šią aplinkybę nusprendėme teismui pasiūlyti savo kandidatą“, – sakė asociacijos vadovas Danas Arlauskas.     

Pagal LR Įmonių bankroto įstatymą, bankroto administratorių kreditorių teikimu skiria teismas, nagrinėjantis iškeltą bankroto bylą.  

Pasak asociacijos vadovo, kartu su „Snoro“ bankroto procedūra ir toliau bus reikalaujama atsakomybės bei žalos atlyginimo iš buvusių banko vadovų, akcininkų, auditorių bei atsakingų priežiūros institucijų.

Visas naujienas apie banko „Snoras“ nacionalizavimą rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius