Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2015 03 05

„Snow arenoje“ siaubą patyrusi kaunietė nori išmokos, arena atkerta: „Žalą patyrėme mes“

Kaunietė 26 metų Rūta G. su penkerių metų sūnumi gydėsi Druskininkų vaikų sanatorijoje. Sekmadienį, kovo 1-ąją, nebuvo paskirta procedūrų, todėl mama su berniuku nusprendė papramogauti „Snow arenoje“. Tačiau jau pirmas Rūtos čiuožimas baigėsi trauma – moteris pirmiausia atsidūrė „Snow arenos“ medicinos punkte, iš jo buvo nugabenta į Druskininkų ligoninę, o po to perkelta į Kauno klinikas. Savo kaltės dėl nelaimės „Snow arena“ neįžvelgia: per ketverius metus darbuotojai dar nesutiko tokio ekstremalaus žmogaus, kuris padanga su mažu vaiku leistųsi didžiąja trasa.
Naktinis slidinėjimas Druskininkų „Snow arenoje“  2013 m. gruodžio 01 d.
Naktinis slidinėjimas Druskininkų „Snow arenoje“ 2013 m. gruodžio 01 d. / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Sekmadienio rytą Rūta žiemos pramogų arenoje Druskininkuose viešėjo neilgai – pirmasis čiuožimas buvo nesėkmingas. Rūta įsitikinusi, kad nelaimės būtų išvengta, jei arenos darbuotoja būtų tinkamai paaiškinusi, kur galima čiuožti, o kur ne.

Spėjo iš padangos išstumti sūnų, o pati trenkėsi į barą

Rūta „Snow arenoje“ viešėjo pirmą kartą. Su sūnumi stotis ant slidžių ar snieglentės ji nedrįso, todėl pasirinko specialių įgūdžių nereikalaujančią pramogą – čiuožinėjimą „Snow Tubing“ padangomis.

Žilvino Pekarsko/15min.lt nuotr./Druskininkų Sniego arena
Žilvino Pekarsko/15min.lt nuotr./Druskininkų Sniego arena

„Darbuotojos paklausiau, kur čiuožti. Ji paaiškino, kad visos trasos užimtos, todėl mūsų bus vienintelė likusi tuščia. Mes ir nuėjome prie tos tuščios“, – prisimena moteris.

Suabejojau, ar tai tikrai ta trasa, tačiau jokių užrašų nebuvo, ko paklausti – irgi ne. Apačioje pamačiau Ledo barą. Pamaniau: nusileisime ir pasiteirausiu.

Ją iš karto nustebino trasos aukštis ir tramplinai. „Suabejojau, ar tai tikrai ta trasa, tačiau jokių užrašų nebuvo, ko paklausti – irgi ne. Apačioje pamačiau Ledo barą. Pamaniau: nusileisime ir pasiteirausiu“, – pasakojo Rūta.

Leisdamasi nuo kalno ji suvokė, kad netrukus kaktomuša plosis į barą. Moteris spėjo iš padangos išmesti penkiametį sūnų, o pati trenkėsi į barą.

„Atsikėliau, manęs dar paklausė, ar viskas gerai. „Taip“, – sakau, bet atsistojau ir iškart griuvau“, – patirtimi dalijosi kaunietė.

Sutino visas kūnas

Su neštuvais Rūtą nunešė į arenos medicinos punktą. „Ten įlėkė darbuotoja ir pareiškė: „Juk sakiau ten nečiuožti!“ Tačiau to ji tikrai nesakė – tiesiog bando nusimesti atsakomybę“, – neabejoja moteris.

Iš medicinos punkto ji buvo nuvežta į Druskininkų ligoninę, kur atliktas rentgeno tyrimas. Nuodugnesniems tyrimams iš ligoninės moterį nugabeno į Kauno klinikas. Čia atlikta viso kūno kompiuterinė tomografija.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno klinikos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauno klinikos

Tos pačios dienos vakarą Rūta buvo išleista gydytis namuose ir stebėti savo pojūčius: jei kas, rekomenduota nedelsiant grįžti į ligoninę.

„Man pasakė, kad lūžiai ar kaulų skilimai gali išlįsti vėliau. Šiandien vėl važiuosiu į ligoninę, nes prasidėjus viso kūno tinimui tapo sunku kvėpuoti, sunku vaikščioti, be to, svaigsta galva, pykina – visa neaiški“, – sakė Rūta ir pasidžiaugė, kad bent sūnus rimtesnių sužalojimų išvengė – atsipirko mėlyne ant smakro.

„Snow arena“: „Pretenzija – nepagrįsta“

Rūta parašė „Snow arenai“ pretenziją dėl sveikatos sutrikdymo. Be to, moteris labai įsižeidė, kad darbuotoja, užuot sunerimusi dėl arenos klientės būklės, puolė jai pamokslauti ir kratytis atsakomybės.

Prasidėjus viso kūno tinimui tapo sunku kvėpuoti, sunku vaikščioti, be to, svaigsta galva, pykina.

Pretenzijoje moteris paprašė bent minimalios kompensacijos už patirtus nepatogumus: sugrąžinti pinigus už bilietus, be to, apmokėti išlaidas už vartojamus priešuždegiminius ir skausmą malšinančius vaistus.

Trečiadienį Rūta gavo atsakymą, pasirašytą „Snow areną“ valdančios bendrovės „Stamita“ direktoriaus Andriaus Stasiukyno.

„Pažymime, kad prievolė atlyginti turtinę ir (ar neturtinę) žalą kyla tik konstatavus, kad yra visos deliktinės atsakomybės sąlygos, būtinos tokiai prievolei atsirasti. Nagrinėjamu atveju tokio pagrindo nėra. Priešingai, atlikus tyrimą nustatyta, kad jūsų pretenzijoje nurodyti teiginiai neatitinka tikrovės, kas lengvai bus įrodyta kilus ginčui (tiek liudininkų parodymais, tiek kita medžiaga).

Kartu atkreiptinas dėmesys, kad jūs pažeidėte „Snow arenos“ taisykles, įskaitant draudimą čiuožti su „Snow Tubing“ padangomis pagrindinėje trasoje. Pasirašydama vidaus tvarkos taisykles, įsipareigojote šių taisyklių laikytis ir prisiimti visą su šių taisyklių laikymusi ir žalos atsiradimu susijusią riziką“, – rašte atkreipė dėmesį A.Stasiukynas.

Pamatę, ką daro klientė, darbuotojai buvo ištikti šoko

Rūta nežada pasiduoti ir tikina, kad vos pasijus geriau, iškart konsultuosis su advokatu.

Moters pasiryžimas „Snow arenos“ administracijos visai negąsdina. Arenos komunikacijos vadovė Sigita Stasiukynienė patikino, kad klientės pretenzijos neturi jokio pagrindo.

Žilvino Pekarsko/15min.lt nuotr./Druskininkų Sniego arena
Žilvino Pekarsko/15min.lt nuotr./Druskininkų Sniego arena

„Arena stebima vaizdo kameromis. Peržiūrėjome įrašus ir galime užtikrinti, kad darbuotojai suteikė visą reikalingą informaciją, nurodė, kur yra čiuožti „Snow Tubing“ padangomis skirtos trasos, ir netgi padėjo persikelti padangą“, – pasakojo S.Stasiukynienė.

Ji pažymėjo, kad Rūta į areną įėjo praėjus vos trims minutėms nuo jos atidarymo – 10:03 val.

„Tuo metu arenoje buvo tikrai labai mažai žmonių, todėl trasos tikrai nebuvo užimtos“, – aiškino arenos atstovė.

Mūsų darbuotojai buvo ištikti šoko, jie iškart tekini puolė iš būdelės, dar bandė stabdyti – per ketverius arenos veiklos metus nebuvo nė vieno tokio atvejo.

Jai plaukai šiaušiasi pagalvojus, kaip kaunietei iš esmės šovė mintis leistis nuo pagrindinės arenos „Snow Tubing“ trasos, skirtos patyrusiems slidininkams. Juolab kad trasoje yra įspėjamieji ženklai, draudžiantys ja leistis su padangomis.

„Ir dar su vaiku! Mūsų darbuotojai buvo ištikti šoko, jie iškart tekini puolė iš būdelės, dar bandė stabdyti – per ketverius arenos veiklos metus nebuvo nė vieno tokio atvejo“, – nuostabos neslėpė S.Stasiukynienė.

Ji sakė, kad tai „Snow arena“ galėtų prašyti nuostolių atlyginimo, nes Ledo baras po smūgio buvo suniokotas: „Tačiau mes jau į tai net nekreipiame dėmesio – svarbiausia, kad viskas baigėsi laimingai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius