Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 30

„Socdarbiečiai“ sako, kad NSGK išvados kursto politinį chaosą

Valdančioji Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) frakcija Seime pareiškė, kad trečiadienį Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) patvirtintos išvados dėl verslo poveikio politikai kursto politinį chaosą.
Gediminas Kirkilas
Gediminas Kirkilas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Iš vienos pusės – visuomenei atskleista informacija, kurią žinoti ji turi teisę, kita vertus – pakurstytas politinis chaosas kol kas neatrodo išsprendžiamas“, – rašoma frakcijos išplatintame pranešime.

Anot jos, NSGK pateiktos tyrimo išvados iš esmės nesprendžia problemos, o tik „sudaro sąlygas politiniams oponentams viešojoje erdvėje juodinti vieniems kitus“.

„Soddarbiečiai“ teigia svarstantys nepritarti komiteto patvirtintoms išvadoms, nes tyrimo metu nebuvo nagrinėjami konservatorių veiksmai.

Frakcijos pranešime rašoma, kad ji svarsto „pareikalauti tęsti tyrimą, susijusį su konservatorių politikų piktnaudžiavimu“.

LSDDP atstovas komitete Algirdas Butkevičius trečiadienį balsavo už parlamentinio tyrimo išvadas.

Frakcija teigia, jog ši išvada išsklaidė abejones dėl „socdarbiečių“ politikų skaidrumo.

„Komiteto išvadose nuogąstavimai dėl galimų kai kurių užsienio ar Lietuvos verslo atstovų siekių paveikti mūsų politikus lyg ir išsklaidomi, ir tuo džiaugiamės, žmonės turi teisę žinoti tiesą. Mūsų frakcijai priklausantys politikai nepasidavė jokiam spaudimui, tačiau pats faktas, kad verslas galėjo turėti tokių ketinimų, kelia esminį klausimą, o kaip bus tvarkomasi ateityje“, – pranešime cituojamas LSDDP pirmininkas Gediminas Kirkilas.

Trečiadienį komitete patvirtintoms parlamentinio tyrimo išvadoms turės pritarti visas Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius