-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 14

Socdemai dėl R.Dagio pareiškimų kreipiasi į etikos sargus

Seimo Socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija kreipiasi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją dėl socialinės apsaugos ir darbo ministro Rimanto Dagio, anot jos, neatsakingų komentarų apie Lietuvos švietimo profsąjungas.
Rimantas Jonas Dagys – socialinės apsaugos ir darbo ministras
Rimantas Jonas Dagys – socialinės apsaugos ir darbo ministras / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Rimantas Dagys

Socialdemokratai nori išsiaiškinti, ar R.Dagys nepažeidė Seimo nario etikos.

Seimo LSDP frakcija gavo net kelių švietimo darbuotojų profesinių sąjungų kreipimąsi, kuriame švietimo darbuotojai kaltina socialinės apsaugos ir darbo ministrą Rimantą Dagį šmeižtu ir „bandymu diskredituoti visą profsąjunginį judėjimą“, teigiama Seimo pranešime spaudai.

Aukštaitijos švietimo profesinių sąjungų susivienijimo atstovai, pasipiktinę TV laidoje „Sąmokslo teorija“ sausio 11 d. išsakytais ministro R. Dagio teiginiais, jo klausia: „Kokia teise naudodamasis skelbiate melagingus duomenis apie švietimo darbuotojų profesinių organizacijų narių lojalumą vienoms ar kitoms politinės partijos? Kas suteikė teisę viešai įžeidinėti mokytojus – profesinių sąjungų narius, Lietuvos Respublikos piliečius?“

Profsąjungų atstovai įsitikinę, kad R. Dagys, šmeiždamas švietimo darbuotojų profsąjungas, siekia slopinti bendras masines sausio 16 d. profesinių sąjungų protesto akcijas.

Socialdemokratus stebina, kad taip neatsakingai apie socialinius partnerius – profesines sąjungas – kalba būtent socialinės apsaugos ir darbo ministras.

Todėl Seimo socialdemokratai kreipiasi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją, prašydami ištirti, ar socialinės apsaugos ir darbo ministras, Seimo narys Rimantas Dagys nepažeidė Seimo nario etikos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius