Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 23

Socdemai grasina A. Kubiliaus vadovaujamai Vyriausybei

Vyriausybei ėmusis įgyvendinti sveikatos priežiūros įstaigų ir paslaugų restruktūrizavimo programos trečiąjį etapą, nenumačius šios reformos pavojaus šalies gyventojams, konservatoriaus-krikdemo Andriaus Kubiliaus vadovaujamam ministrų kabinetui „bus taikomos griežtos priemonės“. Šį pasiūlymą suformulavo šeštadienį posėdžiavusi Lietuvos socialdemokratų partija.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Mes stebėsime sveikatos sektoriuje vykstančius procesus ir jei matysime, kad jie iš tiesų kelia pavojų šalies piliečiams, imsimės griežtų priemonių“, – 15min.lt teigė LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Paprašytas patikslinti, ar „griežtos priemonės“ reiškia galimybę inicijuoti nepasitikėjimą ministrų kabinetu, A. Butkevičius patikino, kad apie nepasitikėjimą Vyriausybe nekalbama. Esą viena iš „griežtų priemonių“ greičiau galėtų būti nepasitikėjimo sveikatos apsaugos ministru Algiu Čapliku proceso inicijavimas.

15min.lt primena, kad socialdemokratų pasipiktinimą sukėlė praėjusių metų gruodžio 7 d. priimtas Vyriausybės nutarimas, kuriuo 10 savivaldybių ligoninių neteko galimybių teikti stacionarias antrojo lygio chirurgijos ir terapijos paslaugas. A. Čaplikas šią reformą grindžia finansų trūkumo ir pacientų saugumo užtikrinimo argumentais. Esą rajonų ligoninėse apstu brangios, tačiau nenaudojamos medicininės įrangos, tuo tarpu rajonų medikai praranda kvalifikaciją, nes dėl nedidelio pacientų skaičiaus neturi galimybės praktikuotis.

Kaip jau buvo rašyta spaudoje, socialdemokratai dėl sveikatos priežiūros reformos inicijavo kreipimąsi į Konstitucinį Teismą (KT), tačiau pralaimėjo balsavimą vos keliais balsais. Posėdžiui pirmininkavęs liberalcentristas Raimondas Šukys atsisakė surengti balsavimą iš naujo.

Šeštadienį socdemų tarybos posėdžio metu kalbėta griežtų priemonių Vyriausybės atžvilgiu imtis tuomet, jei Seimo pavasario sesijoje ir vėl nepavyks patvirtinti kreipimosi į KT, kad šis nustatytų, ar numatyti sveikatos priežiūros įstaigų reforma neprieštarauja Konstitucijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius