-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 01

Socdemų seniūnė: „valstiečių“ žinia apie būsimą koaliciją yra puolimo polittechnologija

Prieš Seimo rinkimus valdančiųjų „valstiečių“ skelbiama žinia apie būsimą koaliciją yra politinės kovos technologija, jokių susitarimų su jokiomis partijomis nėra, teigia opozicinių socialdemokratų seniūnė Seime.
Rasa Budbergytė
Rasa Budbergytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Manau, kad tikslas yra labai akivaizdus, labai aiškus – yra puolimo polittechnologijos, kai politinės partijos kovoja dėl to paties rinkėjo, kuris balsuoja už kairiąją pusę. Ponas Karbauskis labai agresyviai išnaudoja šitą technologiją“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Rasa Budbergytė.

„Galiu jus patikinti, kad jokie susitarimai nevyksta su jokiais konservatoriais, su jokiais liberalais ir su tais pačiais jokiais „valstiečiais“, – pabrėžė ji.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis ir premjeras Saulius Skvernelis tvirtina, kad po Seimo rinkimų socialdemokratai, liberalai ir konservatoriai dirbs kartu, kaip ir dabar.

Jokie susitarimai nevyksta su jokiais konservatoriais, su jokiais liberalais ir su tais pačiais jokiais „valstiečiais“, – teigė R.Budbergytė.

„Suprantame, kad socialdemokratai, liberalai ir konservatoriai dirbs kartu, tai vieša paslaptis“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė R.Karbauskis.

Tuo metu šių trijų opozicinių partijų atstovai tvirtina, kad prieš darant tokius pareiškimus, reikėtų sulaukti rinkimų rezultatų.

„Pagrindinis principas, pagal kurį žiūrime, su kuo galima dirbti, – tai požiūris į valstybę. Jeigu partija savo gretose turi žmones, bendradarbiavusius su užsienio žvalgybomis, akivaizdu, kad tai nėra partija, kuri būtų už šią valstybę. (...) Su tokiomis politinėmis jėgomis nenorime turėti nieko bendro“, – ketvirtadienį sakė opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis

Kita vertus, jis pripažino, jog jų rinkėjai įsivaizduoja konservatorių, socialdemokratų, liberalų koaliciją.

„Gal jie („valstiečiai“ – BNS) susipažino su mūsų nacionaline apklausa, kurią mes atlikome vasarą, ir rinkėjai tą pasakė. Jie mato tradicinių politinių jėgų galimą koaliciją“, – sakė G.Landsbergis.

„Kita vertus, jei „valstiečių“ frakcijai vadovautų Rima Baškienė ir ta frakcija būtų iš septynių žmonių, įsivaizduoju, kad mes su tokia frakcija galėtume bendradarbiauti“, – pridūrė jis.

Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen savo ruožtu teigė, kad būsimą koalicija lems rinkėjų valia.

„Tai, kokios bus koalicijos, tikrai lems rinkimų rezultatai ir tai, kaip pavyks suderinti partijų nuostatas. Daugelis kombinacijų yra įmanomos, bet pirmiausia tai rinkėjų valia“, – tvirtino ji.

„Mums svarbiausia sudaryti koaliciją, sudaryti sutartį su tomis partijomis, su kuriomis sutampa mūsų vertybės“, – sakė liberalų vadovė.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius