Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 08

Socialdemokratai: Kubiliui nėra ko džiaugtis

Būsimasis Seimo opozicijos lyderis socialdemokratas Algirdas Butkevičius teigė, kad, priešingai nei kartoja premjeras, rinkimai parodė, jog daugėja ne konservatorių, o socialdemokratų ir visos opozicijos rinkėjų skaičius.
LSDP pirmininko pavaduotojas Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jis teigė rinkimus vertinantis dvejopai – neigiamai dėl žemo aktyvumo, tačiau džiaugiasi, kad socdemai gavo tris kėdes Europos Parlamente, nors tikėjosi keturių. Pasak jo partijos bičiulio Juozo Oleko, pastarieji dveji rinkimai, kai LSDP surinko daugiau balsų nei rinkimų į Seimą metu, rodo, kad pokyčiai partijos vadovybėje padeda stiprinti pozicijas. „Ponui Kubiliui nėra ko džiaugtis – tendencija tokia, kad opozicija laimėjo šioje dvikovoje. Kai kurios pozicinės partijos surinko niekinį balsų skaičių. Mes esame akivaizdūs opozicijos politiniai lyderiai“, – žiniasklaidai teigė J.Olekas.

Po EP rinkimų keisis ir Seimo opozicijos lyderis – antradienį A.Butkevičius bus oficialiai pristatytas kaip Gedimino Kirkilo įpėdinis šiame poste. „Bus Seimo arba Europos Parlamento narys“, – paklausti, ką toliau veiks buvęs partijos vadas G.Kirkilas, kalbėjo socialdemokratai.

LSDP duomenimis, vietas parlamente jau užsitikrino Vilija Blinkevičiūtė ir Justas Paleckis. Dėl trečiosios vietos verda kova – esą yra net keli kandidatai, kol kas surinkę labai panašų pirmumo balsų skaičių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius